logo

Yangın – Kongre – Otopark


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Susuz’da 8 hektarlık orman yandı.
Vezirköprü’de çok sık karşılaştığımız bir olay değildir orman yangınları.
Hem sık olmaz, hem de zamanında ve etkili müdahale ile çabuk söndürülür.

Tabi Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nün bu konuda hakkını teslim etmek gerekir. Ekiplerin mücadelesini ve azmini de.
Bununla birlikte Susuz’daki yangın için kimsenin şaşırmaması garip değil mi?
Burada yaşayan ve reşit bile olmayan engelli bir kız çocuğunun defalarca aynı şekilde girişimde bulunmasına rağmen, birçok kez ailenin yanından bakım yurduna gönderilmesine rağmen bırakılması ve ailesinin yanına gönderilmesi Susuz’daki 8 hektarlık alanı yakan yangının müsebbibi değil midir?
Peki, şimdi bu çocuğa zor bakan ailesi mi, ne yaptığının farkında olmayan kız çocuğu mu, yoksa bile bile çocuğu köyüne gönderen DEVLET mi bu yangının faili?

Çok kısa zaman kalmasına rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapılacak ilçe kongresi, belki de parti tarihinin en sönük kongresi olacak gibi.
Adayların çalışmadığı/çalışamadığı, ortaya çıkmaya gerek duymadığı, sadece kulis çalışmalarıyla yukarıdan isminin gelmesi için mücadele ettiği bir kongre olacak.
İlçe Başkanı Mehmet Kurt, yeni başkanın isminin atamayla yukarıdan geleceğini açıklayınca kongre de bitti diyebiliriz.
Bir iki isim geçse de, partililer dahil herkes sadece yukarıdan gelecek ismi bekliyor. Yukarısı da en az sıkıntıyı kendilerine iletecek kişiyi seçeceklerdir tahmininde bulunursak yanılmış olmayız.
Görelim bakalım, kongre sonrasında Vezirköprü’yü nasıl bir değişiklik bekliyor. Yeni gelecek yönetim ile Vezirköprü beklediği hizmetlerin ne kadarını alacak?

Vezirköprü’de trafik problemi her zaman gündemde.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılması beklenen otopark ile bu problemin bir ayağında, yetmese de, önemli bir çözüme ulaşılmış olacak.
Diyanet Vakfı’nın ve Öğretmenevi’nin yeri de katılarak 6,5 dönümlük bir alan yaratılması planlanıyordu.
Bildiğimiz kadarıyla Diyanet Vakfı anlaşmaya yanaşmadı ve Belediye burayı parayla alarak yıkacak ve alana katacak.
Öğretmenevi için Vezir Otel ve restoranla takas yapılması planında ise Milli Eğitim’in kabul etmediği ve Vezir’in olduğu binanın tamamının istendiğini biliyoruz. Burada özel mülkler nedeniyle bu takasın olmayacağını da. Gerçi Öğretmenevi ile bu binanın tamamı takas edilseydi de alan olarak Belediye zarar ederdi.
Peki, Vezirköprü Belediyesi Öğretmenevi’nin yerini de Diyanet Vakfı’nın yerinde olduğu gibi satın alamaz mı? Eğer otopark projesi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacakları bir proje ise, Öğretmenevinin yerini de Büyükşehir Belediyesi ödese olmaz mı?

Share
239 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...