logo

Samsun’daki miting yine okul tatili getirdi.

Samsun’daki miting yine  okul tatili getirdi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 16 Nisan’da yapılacak referandum için pazartesi günü Vezirköprü’deydi.
Vatandaşların arasında gezen Zeybek, referandumda HAYIR denmesi gerektiğini vatandaşlara anlattı.
Zeybek, Cumhurbaşkanının Samsun mitingine insan götürmek için Samsun genelinde okulların tatil edilmesinin gençlerin eğitim hakkının çalınmasını ve tamamen devletin her imkanını kullanmalarının cevabını halkın referandumda HAYIR olarak vereceğini söyledi.
Tüm yetkilerin tek kişide toplandığı sistemin adı diktatörlüktür diyen Zeybek:
– Partili cumhurbaşkanlığı sistemi, Ülkemizin birliği, bütünlüğünü temsil edemez. Parti başkanı olacaksınız aynı zamanda Cumhurbaşkanı olarak Ülke ve Milletin birliğini nasıl temsil edeceksiniz. Getirilmek istenen sistem tam anlamıyla rejim değişikliğidir.
Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanına “Kanun hükmünde kararname12” çıkarma yetkisi veriliyor. “Kamu tüzel kişiliği, ancak kanun veya Cumhurbaşkanlığı karar namesiyle kurulabilir”. Tek kişinin kanun yerine geçebilecek kararname çıkarma yetkisinin tek kişi tarafından kullanıldığı yönetimlerin adları “Diktatörlüktür”. Bizim Ülkemizde “Diktatörlük” olmaz diyenleri uyarıyorum. Yarın pişmanlık duymamak ve ileride kullandığınız oydan utanç duymak istemiyorsanız? Gelin bir daha düşünün. Özgürlük her bireyin vazgeçmediği en temel haktır. Hak, Hukukunuza sahip çıkın yetkilerinizi tek kişiye devretmeyin.
Anayasa değişikliği teklifini hazırlayanlar ve yapılmasını önerenler, Anayasa değişikliğini Millete anlatamıyorlar. Anayasa değişikliğinde Milletin birliğini, Ülkenin bütünlüğünü sağlamlaştıracak bir madde yoktur. Anayasa Değişiklik teklifini getirenler, değişikliği savunamadıkları için karalama ve saldırılarla “HAYIR” tercihini kullanacak yurttaşlarımızı sindirmeye, korkutmaya çalışıyorlar. Milletimiz, özgürlüklerinden taviz vermeyecek, gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmak için; 16 Nisan da yapılacak referandum oylamasında, tek kişi yönetimine karşı; “HAYIR” tercihinde birleşerek ve Ülkenin geleceğine, özgürlüğüne sahip çıkacaktır.
Okullar neden tatil ediliyor?
Samsun Milletvekili Kemal Zeybek:
– Okullar neden tatil ediliyor? Gençlik baskı altına alınıyor. Okulların tatil edilmesini siyasi ikbal için yapanları uyarıyorum. Gençlik ve gelecek hepimizin, gençlerimizi derslerinden uzak tutmayı doğru bulmadığımız açık ve nettir. Mitinge taşıma yapabilmek için okulları tatil ediyorlar.
TEOG değerlendirme toplantısı yapmak gerekçesi ile iktidar partisine yaranabilmek için okulları tatil ediyorlar.
Devletin bütün olanaklarını kullanarak miting yapan iktidar partisi, Milletin çocuklarının eğitim hakkını da gasp ediyor. Cumhurbaşkanının Samsun’a gelişinde mitinge taşıma yapmak için okulların tatil edilmesini açık yüreklilikle söyleyemeyenler TEOG gerekçesine sığınıyorlar.
Halkımıza doğruları söylemeyenler, Çocukların, gençlerin eğitim hakkını çalıyorlar. Bu olayı şiddetle kınıyorum. Demokratik yarış eşit koşullarda yapılır. Samsun ve civar İllerde yarın tatil nedeniyle kaç bin öğrenci eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılacaktır.
Eşit olmayan şartlarla devletin ve Belediyelerin her türlü maddi imkânlarını kullanan ve öğrencilerin eğitim, öğretim hakkını engelleyen anlayışa; 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda, Milletimizin ortak aklı hep birlikte “HAYIR” diyecektir.

Share
1137 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?