logo

PARK KADROSU


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü’nün ilk ve en eski parkı olan şimdiki park şehrin merkezinde eski Belediye Başkanı Abdullah DERİCİ tarafından yapılmıştır.
Eskilerde adı Belediye Parkı olarak bilinen bu parkın adı şimdilerde Köprülü Mehmet Paşa Parkı olmuştur.
Bu park yaşlıların, emeklilerin, işsizlerin ya da durumu müsait olanların sohbet alanıdır.
Herkes anlaştığı gruplarla toplanır, hoş sohbetler yaparlar.
Uzun yıllar dükkan komşum olan ayrıca da CHP’de beraber çalıştığım rahmetli Kemal KARA, rahmetli Ali DOK ile bir araya gelirdik. Sonraları aramıza başkaları da katılır, büyük gruplar oluşurdu.
Sonraları gece gruplarımız vardı. Ziya AKBAŞ, Metin ÜNAL, Faruk MORUL, Kemal AKDENİZ, Engin BİNİCİ, Halil AY.
Sonra bu gruplar bir biçimde dağıldı. Metin ÜNAL ve Halil AY öldü, Kemal AKDENİZ, Engin BİNİCİ gibi arkadaşlar Samsun’a taşındı. İbrahim GÜRBÜZ ve Baha KALAYCIOĞLU meşgaleleri gereği gruptan ayrıldı.
Bizim gündüz grubumuzda;
Kemal KARA, Muzaffer SARMUSAK, Hamza KOÇAK, Güngör FIRAT, Halit KOR, Kemal ATAK, Gazi YÜKSEL, Ali KAYALI, Haşmet BOLAT, Mustafa GÖKMEN, Ahmet İNAN bazen de değişik arkadaşlar gelirdi.
Hoş, tatlı sohbetler, tadına doyulmaz espriler.
Kemal KARA geçen yıl aramızdan ayrıldı. Yerini oğlu Ahmet KARA aldı.
Gruptan Muzaffer SARMUSAK, rahmetli Kemal KARA’nın karşıtı görüşler savunur; Kemal KARA’yı sinirlendirirdi.
Kemal KARA aramızdan ayrılınca Muzaffer’e takılırdık, Kemal abiyi sinirlendire sinirlendire aramızdan ayırdın derdik. Geçtiğimiz haftalarda Muzaffer SARMUSAK’da aramızdan ayrıldı. Ne diyelim. Allah rahmet eylesin.
Böylece gruptan bir kişi daha eksildi.
Grup şimdilerde, Haşmet BOLAT, Güngör FIRAT, Ahmet KARA, Kemal ATAK, Hamza KOÇAK, Gazi YÜKSEL, Halit KOR olarak grubun daimileri.
Mustafa GÖKMEN ve ben de geçici olarak Samsun’ dayız.
Parkta güzel sohbetlerini devam ettiren canım dostlarımıza sağlıklı, hoş sohbetli yaşam dilerim. Kalbimiz ve gönlümüz emin olun ki sizlerle.

CEVAP BEKLİYORUZ

Bilindiği gibi Samsun Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclis kararı ile Vezirköprü Kabalı Mahallesi eski tarihi cami ve cami evi arsasını sattığını bildirmişti.
Kabalı mahallesinde böyle eski tarihi bir cami ve cami evi arsası bulunmadığını, böyle tarihi bir caminin Kaplancık’ ta bulunduğunu, cami evi arsasının ise Kaplancık’ ta da bulunmadığını, çeşitli kez dile getirdik.
Büyükşehir Belediyesinin cami ve ev arsasının hangi mahallede olduğunu, kaç paraya sattığını iki satır yazı ile açıklama lütfunda bulunması çok mu zor?…

Share
245 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...