logo

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ?


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Vezirköprü’nün tarihçesini irdeleyecek değilim. Anatomisini de çıkaracak değilim. Zaten buna da gücüm yetmez.
Ancak, Göktan kardeşim geçen haftaki Vatandaş Gazetesinde eski milletvekili Sayın Ali ESER’ in mektubundan esinlenerek “Vezirköprü’ye kimlerin zamanında hangi hizmeti yaptı, hizmet yapanların isimleri neden yaşatılmasın?” mealindeki yazısını okuyunca benim de aklıma geldi.
Sahi Vezirköprü’de üst düzey görev yapmış Vezirköprülüleri hatırlarsak, Cumhuriyet Döneminde Osmanlı Dönemi kadar gözle görünen bir hizmet almamıştır Vezirköprü.
Gelişmelerin olağan seyri içinde zorunlu hizmetleri ancak alabilmiştir Vezirköprü!…
Cumhuriyet Döneminde TBMM’de uyuklayan bir Konya Milletvekilinin kürsüdeki konuşmacının limanlardan bahsettiğini duyunca uyku sersemliği ile “Bende Konya’ya liman isterim” diye bağırdığı bir dönemde Vezirköprü’ye ne yapılmıştır?
O dönemde rahmetli Hacı Şükrü ULUÇAY ve rahmetli Asaf SARAÇOĞLU ile, iki tane milletvekili ile TBMM’de temsil edilmektedir Vezirköprü.
Ölülerimize tabi rahmet dileyerek, “Vezirköprü’ye hangi hizmet verilmiştir?”
Takdiri okurlarımıza bırakıyorum.
Vezirköprü’den seçilenlerin adı kamuoyu tarafından unutulmuşsa, hatırlanmak da istenmiyorsa halkın suçu değil, bu kişilerin Vezirköprü’ye ve herhangi bir şahsa kişisel bir iyiliklerinin dahi olmamasındandır.
Hele bir milletvekilinin PTT binasının yapılışı ile ilgili bir anlatımı vardır, dillere destandır.
Türkiye’de ulufe gibi yatırımlar dağıtılırken Vezirköprü doğal seyrinde bile değil, kaplumbağa hızı ile gitmiştir.
Tabi, bazılarının hakkını teslim edelim. Mesela; Sayın Ali ESER, tarımla geçinen Vezirköprü’nün en büyük ihtiyacı olan Vezirköprü ve Duruçay sulama barajlarındaki, DYP’si ve SHP koalisyonu döneminde verdiği emek inkar edilemez !..
Rahmetli Gülami ERDOĞAN’ın da kısa ömründe verdiği hizmetleri yâd etmek isterim. Dr. Sadi KONUK 1943 yılı büyük depreminde Sağlık Bakanı’dır. Vezirköprü milletvekili olmamasına rağmen depremde Vezirköprü’ye verdiklerini rahmetli Mahmut TEKER’ in anılarından okumak lazım.
Nereden geldik buraya; Vezirköprü’de yüksek makamlarda (Görev yapmış demeyelim de) bulunmuş olanların isimleri (Kendi görevdeyken adına çarşı ismi verenler hariç) bazı sokak ve caddelere verilebilir.

Corona (Covid19) Çin’de ortaya çıktı, ancak Çin’de kontrol altında, Türkiye’de hızını arttırarak devam ediyor.
Dünya nüfusunun ¼’ nü oluşturan Çin birde aşıyı buldu. Dört gözle Çin aşısını bekliyoruz.
Biz hâlâ yol ihalesi yalanları ile sen ben kavgası ile insanlar bağıra bağıra ölürken bile siyaset yapıyoruz.
Sadece Vezirköprü’den değil, tüm Türkiye’den kimler geldi kimler geçti.
“Gururlanma padişahım senden büyük Allah var !”

Share
234 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...