logo

VEZİRKÖPRÜ’DE YILLAR LAKLAKLA GEÇER


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Hikâyeyi geçmiş yıllarda Adalet Partili bir milletvekili anlatmıştı. Hikâye şöyle;

Süleyman DEMİREL seçim çalışması için gittiği bir il’in meydanında birçok vaatlerde bulunur. O seçim de Adalet Partisi seçimi kazanır. Dört yıl geçer yeni seçim gelir.
Demirel aynı İl’e aynı ekiple tekrar yoldadır. Fakat dört yıl önce vaatlerinden hiçbiri yapılmamıştır. Ekipte bulunanlar tedirgindir. Bizim genel başkan şimdi ne söyleyecek (?..) bizi meydandan kovarlar diye endişesi içindedirler.
Demirel’in konvoyu ilin meydanına büyük bir coşku ile gider. Demirel otobüsün üstüne çıkar, başlar konuşmaya.

“Vatandaşlarım geçen seçimde ilimize şunları şunları yapacağımızı vaat etmiştik. Onların hepsinin planlamasını yaptık, tüm hazırlıklarımız tamam önümüzdeki dönemde hepsini gerçekleştireceğiz” der.
Halk büyük sevgi ve coşku gösterisi ile şehir meydanından ayrılır. Ekipteki endişeli insanların bu duruma ağzı açık kalır.
Bu hikayeyi niye anlattım ?..
Bakanlar, milletvekilleri her seçim arifesinde Vezirköprü meydanlarında söz verirler.

Vezirköprü’ye tren getireceğiz, Vezirköprü’ye çimento fabrikası kuracağız, Şahinkaya’sına köprü yapacağız, Vezirköprü-Alaçam ulaşımını yeniden sağlayacağız.
Hatta Şahinkaya’sı köprüsü için söz vermeyen kalmadı. Hatta zamanın Samsun valisinin eşi bile Şahinkaya’sına gelerek kebaplı şovlar yapmıştı.
Kunduz Gençlik Eğitim Kamp Merkezi ve Havza – Vezirköprü, Vezirköprü- Durağan yolu için kaçıncı kez söz verilmiştir.
Bunların hiç birisinin yapılmadığı gibi olmazsa olmaz olan ve Vezirköprü dışında tüm ilçelerde yapılmış olan bir organize sanayi bile yapılmamıştır.
Dört yüz yataklı bölge hastanesi vaat edilmiş maalesef normal hastane yapılmış onun da merdiveni unutulmuş.
Her gelen siyasetçi Vezirköprü’nün vekili olacağını söylemiş, seçildikten sonra Vezirköprü’yü unutmuşlardır.
Samsun’un dokuz milletvekili olduğu söylenir ama Sayın Neslihan HANCIOĞLU ile Erhan USTA’ dan başkası ortada yoktur.
Geçimi tarıma dayalı Vezirköprü’nün tarımla ilgili en ufak bir yatırımı yoktur.
En son en üst perdeden Vezirköprü’nün “kenevirin başkenti” olacağı söylenmiş, bu konuda da bir yol alınamamıştır. Bir yol alınacağı yolunda da bir ışık görünmemektedir.
İşsizlik Vezirköprü’yü boşaltmış 1990’larda 110 bin dolaylarında olan ilçe nüfusu bugün ortalama 150 bin civarında olması gerekirken tam tersi 95 binlere düşmüştür.
Peki; ne oldu bu nüfusa? Doğurganlık mı azaldı? Bunlar soru işareti.
Vezirköprü herkesin söylediği gibi sahipsiz değil, arkasında 60 binin üzerinde seçmen var ama etkinliği yok. Neden?
Çünkü ne, neden sorgulaması yapılmıyor. Her seçimde nutuk ve şovlarla oylar alınıyor.

Hülasa yıllar Vezirköprü’de laklakla geçer.

Share
291 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...