logo

Tam Kapanma süreci Esnafı Mağdur Etti

Tam Kapanma süreci Esnafı Mağdur Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta Pazartesi günü açıklanan 18 günlük “Tam Kapanma” süreci esnafı mağdur etti.

Vaka sayılarındaki artış nedeniyle artışın önüne geçilebilmesi adına alınan “Tam Kapanma” kararı kafalarda soru işareti bırakırken esnafı pek de memnun etmedi.

Durum hakkında görüştüğümüz esnaflar süreç konusunda yaşadıkları sıkıntıları gazetemizle paylaştılar.

İlçemiz giyim esnaflarından Bülent Ak gazetemize verdiği röportajda: “Adaletsiz ve hiçbir şekilde amacına hizmet etmeyen bir sistem uygulanıyor. Tam kapanma, görülüyor ki 5-6 sektör üzerinde uygulanıyor. Devletin tüm kurumları neredeyse açıkken, küçük ve orta ölçekli esnaf işinden ve aşından mahrum bırakılıyor.

Tam kapanma neredeyse altı aydır Türkiye’nin gündemindeyken bir gecede alınan bu kararda hükümetin 6 aydır dersine çalışmadığı ve hiçbir ekonomik tedbiri almadan yine yükü vatandaşına attığı ortaya çıkmıştır. Sokağa çıkma ama borcunu öde, sokağa çıkma ama SSK ve Bağ-Kur’unu öde. Böyle bir kapanma sadece bitmiş, tükenmiş ekonominin kılıfıdır. Dost alışverişte görsün mantığı.” İfadeleriyle sıkıntısını dile getirdi.

Hem Bakkallar Esnaf Odası Başkanlık görevini yürüten hem de ilçemizde bakkal esnafı olarak hizmet veren Ümit Çörüş ise gazetemize yaptığı açıklamasında; “Geç kalınmış bir karar. Esnaf için sıkıntılı bir süreç. Esnaf bayramda kazancını sağlayıp borçlarını ödeyecek. Bankalar açık esnaf kapalı. Sigorta, bağkurunu, prim borcunu faizsiz ötele. Bakkallar açık ama millete kapalı ve hiç siftah yapmadan kapatıyor. Esnafa borcunu öde diyor. Ama gelir olmayınca nasıl ödeyecek.” İfadelerini kullandı.

Yine ilçemiz esnaflarından ve Madeni İşler Esnaf Odası Başkanlığı görevini yürüten Ercan Coşkun ise; “Esnafın bayram için aldığı tüm mallar ellerinde patladı. İnşaatlarda çalışanlara izin var ama bu sefer de nalburlar kapalı.” Dedi.

İlçemiz ayakkabıcı esnaflarından Kenan Salgın ise gazetemize yaptığı açıklamada; “Ben ayakkabıcı esnafı olarak kısıtlamadan hiçbir şey anlamadım. Böyle bir durum biz esnafa büyük ölçüde zarar veriyor. Bu süreçte esnaf ne yiyip ne içecek, kirasını nasıl ödeyecek buna bir çözüm getirilmeli.” İfadelerini kullandı.

Share
193 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+5 = ?