logo

Vezirköprü Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” Aldı

Vezirköprü Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi” Aldı

Vezirköprü Belediyesi’ne Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık” Belgesi verildi.

Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık yönetmeliğinde belirlenen koşulların sağlanması nedeniyle Vezirköprü Belediyesi’ne “Sıfır Atık Belgesi” verildi.
Geçtiğimiz hafta Cuma günü Samsun’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat’tan Vezirköprü adına belgeyi teslim alan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından bilgilendirme yaparak; “”Sıfır Atık Belgesi ” ile Vezirköprü’ye Değer Kattık. Samsun Büyükşehir Belediye ilçeleri arasında Vezirköprü Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık Belgesi’ni ilk alan ilçe belediyesi olmanın gururunu yaşıyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

Vezirköprü Belediyesi Çevre Mühendisi Özlem Kaşçı ise; “Sıfır Atık sistemiyle ilgili olarak yapılan çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Camii önüne ve Atatürk Mahallesi’nde bulunan siteler önüne birer adet 7 bölmeden oluşan mobil atık getirme merkezi kurduk.

Bu merkezlerde atık piller, kullanılmış yağlar ve elektronik atıklarda depo edilebilecek. Bu merkezlerle amacımız ilçemizin sıfır atık konusunda daha bilinçli olmasını sağlamak.” Şeklinde konuştu.

Share
201 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+5 = ?