logo

Biz Ümmeti Muhammed’in Ayı


Hüseyin Şengün
huseyinsengun55@hotmail.com

Saygıdeğer Vatandaş Okuyucuları;

1 Nisan Cuma akşamı Yüce Allah’ımızın izni ve keremi ile Teravih namazı kılıp o gece sahura kalkıp 2 Nisan cumartesi günü biz mümin ve Müslümanlara farz olan Ramazan-ı şerif orucuna başlayacağız inşallah.
Yüce Allah ayeti kelimesinde şöyle buyurmaktadır. Ramazan ayı öylesine faziletli bir aydır ki, insanlara yol gösterici ve doğruyu eğriden ayırmanın delilleri olarak Kur’an bu ayda indirildi.
Yüce Allah’a bizi bu rahmet ayına kavuşturduğu için hamdediyoruz, O’nun sevgili kulu ve Resulü Muhammed Mustafa’ya salat ve selam ediyoruz.
Geçtiğimiz Ramazan ayında beraber oruç tuttuğumuz ve namaz kıldığımız pek çok Müslüman kardeşlerimiz, ömürleri vefa etmediği için ne yazık ki bu Ramazan’a yetişemediler. Onlara ve bütün ölmüşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, makamları cennet olsun diyoruz.
Bizlerin de bundan sonraki Ramazanlara erişip, erişemeyeceğimizi bilemiyoruz. Ömrümüzün ne kadarı gitti ve ne kadarı kaldığı hakkında kesin bilgimiz yoktur.
Bunun için bu mübarek ayı iyi değerlendirmeli, Allah’ın rızasını kazanmaya çalışmalıyız. Bu ay müminler için feyiz rahmet ayıdır. Bu ay müminler için Allah’ın mağfiretine nailiyet ayıdır. Bu ay müminlerin günahlarından ve cehennemden kurtuluşuna vesile olan bir aydır. Bu ay, oniki ayın incisi, insan ömrünün bereketi, insanın saadeti, huzur ve refahını kül etmek isteyen alçak nefsin ateşinin söneceği ve söndürüleceği bir aydır.
Ramazan ayı, manevi hayatımızda seçkin yeri olan bir aydır. Bu ay, daha girer girmez, diğer aylardan farklı bir yaşantı içine gireriz. Gündüzleri yemek içmek gibi hayati zevklerden ve her türlü aşırılıklardan çekinerek tuttuğumuz oruçlarla, geceleri dini vecd içinde kıldığımız teravih namazları ile gönüllerimize iman nurunun ilahi hüzünleri dökülmeye başlar.
Ramazan sonuna kadar devam eden ve günden güne gönüllerde feyzi artan manevi neşe ile mümin, kendisine, ailesine ve içinde yaşadığı topluma hatta bütün insanlara yararlı olarak bayrama erişir. Çünkü Ramazan ayı, rahmet bereketi çok olan bir aydır.
Bu ayın gelmesi ile iyilikler çoğalır kötülükler azalır. Yoksullara ve düşkünlere yardım eli uzanır. Ramazan ayı gündüzleri oruç tutulur. Geceleri de teravih namazları kılınır. Sahur vakti gök kapılarının açıldığı tövbelerin kabul olduğu isteklerin verildiği mübarek bir vakittir. Bu sebeple o yemekte bereket o saatte rahmet vardır.
Bu yemek kalbe feyiz derde deva akla parlaklık verilir.
Cenabı Hak Ramazan’da hakkı ile oruç tutan ve orucu kabul olan kullarından eylesin.
Cenabı Hak Ramazan ayında yaptığımız ibadetleri ve hayır hasenatımızı makbul ve kabul etsin.

Share
923 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Dürtüsel Davranışın Psikolojisi

    11 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Dürtü, fizyolojik veya ruhsal dengenin değişmesi sonucu ortaya çıkan ve canlıyı türlü tepkilere sürükleyebilen içsel gerilim olarak tanımlanır. Kaynağını duygulanımlardan alır. Normal bir davranış olarak görülebileceği gibi ruhsal hastalıkların bir parçası da olabilir. Dürtüsellik günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve çoğunlukla yönettiğimiz bir durumdur. Örneğin hava güzeldir dışarı çıkmak isteriz ve çıkarız. Hava güzeldir ama içerde yapacak işlerimiz vardır, işleri erteleyebilirsek erteleriz erteleyemezsek gün sonu veya hafta sonu dışarıda...
  • GÜZEL HAVALAR – AYDINLIK GÜNLER

    08 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu yıl kış olmadı ve ilkbahar oldukça yumuşak geçti. Şu anda ilkbaharın ortalarında olmamıza rağmen güneş yüzünü gösteriyor. Bahar güneşinin yüzünü göstermesiyle olacak ki güller yeni goncalaşıyor. Yeşillikler ovaları, dağları, bağları, bahçeleri süslemeye başladı. Cahit Sıtkı Tarancı “Bahar hikayesi” adlı şiirinde şöyle diyor. Alıştım her yıl baharı dört gözle beklerim Kulağım o sabahın kuş cıvıltılarında Bahar geldi mi her tasaya benden elveda Ben bütün dallarda açan çiçeklerim. Öyle hesapsız coştuğum olur ki sanırım Mektepten henü...
  • Belediye Meclisi ilk katılımlı toplantısını yaptı

    08 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Vezirköprü Belediye Meclisi tartışmaların ve farklı fikirlerin de olabildiğini gösteren bir toplantıyı geride bıraktı. Vezirköprü Belediye Meclisi salı günü ikinci toplantısını yaptı. İlkinden farklı olarak bu kez Belediye Meclis üyeleri haricinde Basın'da toplantıda yer aldı. Vezirköprü Belediye Meclisi'nin farklı görüşlerden ve partilerden oluşmasının Vezirköprü adına olumlu sonuçlar vereceğini daha önce de defalarca dile getirmiştim. Bundan kasıt farklı görüşlerdekilerin her fikre karşı çıkarak iktidarı çalıştırmamaları değil, Vezirköp...
  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...