logo

Seçim sohbetleri


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

CHP milletvekili ve adayı Kemal Zeybek ile sohbet ettik. Kendisine de Vezirköprü’yü sordum.

İYİ Parti Milletvekili adayı Bedri Yaşar ile geçtiğimiz hafta sohbet imkanı bulduk. Aslında konularımız aynıydı.

Yaşar’a İYİ Parti’den Vezirköprü’nün adayının daha üst sıralarda olması gerektiğini söyledim. Nedenini de açıkladım;
Uzun süredir milletvekili olmayan Vezirköprü’ye gelen vekillerin ve adayların “biz Vezirköprü’nün milletvekiliyiz” demesinden bıktık; çünkü olmuyorlar.

Salı günü CHP 2. Sıra adayı Neslihan Hancıoğlu ile yine Vezirköprü’yü konuştuk. Üç adayla da özetle;

Vezirköprü’nün Havza başta olmak üzere Durağan ve diğer çevre ilçelerle olan ilişkisini yol yapanlar bile yapmadılar.

Biz bir devlet hastanesinin bitmesi için yıllarca beklerken, komşu ilçemiz Havza hem devlet hastanesini tamamladı, hem fizik tedavi hastanesini. Bunlar yetmiyormuş gibi, organizesini açtı. Büyüyor.

Komşu ilçelerden Kavak, hem organizesini hayata geçirdi, hem açık cezaevini aldı, hem kapalı cezaevini. 2000 kişilik kapasitenin kısa zamanda 5 bine çıkacağı söyleniyor. Büyüyor.

Bir tek Vezirköprü organize sanayi isteyince kapasite dolu oldu, yapılamaz oldu.

Diğer taraftan komşu ilçe Durağan Açık Cezaevini aldı, büyüyecek. (Vezirköprü’nün açık cezaevi için alınan tarlasındaki cevizler ise ürün bile vermiyor.)

Kalkınmada öncelikli koşularımız Suluova ve Merzifon’u ise saymak bile gereksiz; gerçekten Vezirköprü’nün yanında kalkınmaya ihtiyaçları olduğu açık(!)

İlçemizin hali ortada; duvar yazıları arasına giren “aşkımız Vezirköprü Yağınözü yolu gibi olsun, başlasın ama hiç bitmesin” dedirten yolumuzu mu, hayırsever tarafından temeli atılan su basmanına çıkartılan ancak bekçiliğini yapacak bir mülki amir bulamadığı için öylece mezbelelik halde çürümeye terk edilen huzurevini mi, 20 yıldır bittiği halde sulama için borularının döşenmesi becerilemeyen ancak iktidarı muhalefeti bu konuyu mecliste tartışmaya açamayan siyasilerini mi soralım?

“Vezirköprü gibi olan başka ilçelerin de sesini duyurmak adına, kalkınmada öncelik ve teşvik gibi desteklerin ilçe bazında olmasını istiyoruz.” Dedik.

Bedri Yaşar belki de tarihi bir cümleye imza attı; “Vezirköprü köylerindeki yoksulluk güneydoğuda yok”

Güneydoğuyu bilmeyiz ama, buraları iyi biliyoruz. İnsanların doymak ve daha iyi yaşamak için sürekli dışarılara gittiği ve yaşlı nüfusu artan bir ilçe oluyorsak, her geçen gün kan kaybediyorsak Vezirköprü’de işler iyi gitmiyor demektir.

Her üç adayın da iktidara geldikleri takdirde çözüm önerileri mevcut. Parti programlarının yanı sıra merak edenler kendilerine de sorabilirler.

Tüm bunların sonunda kendi kendimize de sorduk aslında; peki Vezirköprü bunlardan şikayetçi mi, ya da talebi var mı?

Share
916 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...