logo

28 Aralık 2016

Vezirköprü Tarihi ve Kültürü ile Başkent’te

Vezirköprü Tarihi ve Kültürü ile Başkent’te

Ankara & Vezirköprü Platformu tarafından her ay düzenlenen “Vezirköprü Tarihi ve Kültürü ile Başkent’te” etkinliği yine yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis katıldığı etkinlikte; Prof. Dr. Hayrettin İvgin, yazar Songül Dündar, yazar Çoşkun Mutlu, Yozgatlılar Vakfı Başkanı Durak Turan Düz, şair- yazar Gülten Ertürk, Ozan Selahattin Dündar, Ozan Aşık Sevdai, şair Murat Duman, Bestekar Ramazan Özyurt, Kültürevi sahibi Bayram Yelen, şair İzzet Bağcı’dan oluşan misafirleri Vezirköprü’nün güzellikleri görmek ve Kültür Gecesi düzenlemek üzere Vezirköprü’ye davet etti.
Sunuculuğunu Yunis Kuzu ve Aydın Yüksel’in yaptığı program Platform Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülşen’in açılış konuşması sonrası Prof.Dr. Hayrettin İvgin’in konuşması ve şiiri ile başladı. Temmuz 2016’da Vezirköprü’ye gelerek tarihi ve kültürel alanlarını gördüklerini-anılarını paylaşan katılımcılar görmeyenlerin de Vezirköprü’yü görmeleri yönünde teşvik ettiler.
Ozan Selahattin Dündar ve Aşık Sevdai’nin de katkı sundukları program öncesi Roman yazarı Songül Dündar’ın “Geleceğin Turizm İncisi ve Cennetten Bir Köşe” isimli yazısının yer aldığı “Kültür Çağlayanı” dergisi Başkanı Edis’e takdim edildi.
Vezirköprülü Düzce İl Jandarma Komutanı Yılmazankara Özdemir, Cumhuriyet Savcısı Oğuzhan Taşar’ın da bulunduğu programa; Ankara Samsun Genç İşadamları Yardımlaşma Derneği Başkanı Veysel Yılmaz, Ankara Vezirköprülüler Derneği Başkanı Dursun Kolay, Alanşeyhi Köyü Dernek Başkanı Hikmet Abacı, Güldere-İmircik Köyü dernek Başkanı Satılmış Akyüz, Sarıdibek Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Süleyman Arslan, Tahtaköprü Köyü Dernek Başkanı İbrahim Kılıç, Alanköyü Dernek başkanı Şevket Ak, Karaköy Derneği Yönetim Kurulu, Ali ŞengölL, işadamı Kadir Ünver, eğitimci Hayrettin Yılmaz, Turizmci Tolga Dinç, Avukat Tamer Taş, Bilişimci Zekai Korol, Hüseyin Koşar, Sait Arslan, Ahmet Tığ, Ümit Gülşen, İşadamı Mustafa Yörür, Ankara’da okuyan üniversiteli öğrenciler ve kalabalık bir katılımcı grup da programı sonuna kadar izledi.

Share
1291 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?