logo

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’ne 2 Milyon Liralık Ödül

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’ne 2 Milyon Liralık Ödül

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl içerisinde elde edilen gelirlerden alınan 1 adet hava hattı, 1 adet çift çeker traktör, 1 adet sürtücü, 1 adet greyder ve 5 adet yangın tankeri teslimatı yapıldı.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen teslimat töreni öncesi konuşma yapan İlçe Kaymakamı Kudret Kurnaz; “Köy muhtarlarının kendilerine teslim edilen bu su tankerleri itfaiyenin yangın olan bu bölgelere ulaşana kadar ve olaya müdahale edilene kadar kullanılabilecek.

Bir diğer araç ise orman yollarının açılmasında, karla mücadelede, köy ve orman yolların regrajında çünkü biz eskiden özel idareydik. Bugün il ve ilçe belediyemizin yolların bakım onarımı yapılırken, karla mücadelesi yapılırken sıkıştığımız dönemde özellikle de karla mücadele döneminde hep Orman İşletme Müdürlüğümüzden hem de Orman Bölge Müdürlüğümüzden yardım talep etmiştik. Bu anlamda bu araçlar ilçemize kazandırılmış büyük bir imkân. Bu araçların değeri 2 milyon lira.

Orman İşletme Müdürlüğümüz tarafından ormanların işletilmesiyle elde edilen gelirlerle bu ilçeye güzel imkânlar ve güzel envanterler kazandırdı. Bunu da bu orman köylerinde yaşayan insanlarla paylaşıyor. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devletimize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Yangına ilk müdahalede kullanılacak olan su tankerleri Tatarkale, Susuz, Karaköy, Yolpınar ve Havza’nın Gidirli Mahalle Muhtarlarına teslim edildi. Törene; Bölge Müdür vekili Oktay Ayatay, Yangın Şube Müdürü Engin Keleş, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, işletme şefleri ve personeli katıldı.

Share
1388 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?