logo

Adatepelilere son tarih: 1 Ağustos 2022

Adatepelilere son tarih: 1 Ağustos 2022

Vezirköprü Adatepe Mahallesi’nde arazi toplulaştırma uygulaması için verilen bir yıllık süre işlerken, vatandaşlara 1 Ağustos tarihine kadar tarlalarını boşaltmaları için süre verildi.

Arazi Toplulaştırma olarak bilinen Samsun Vezirköprü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında yapılmak istenen uygulamalara önce Yağınözü daha sonra da Adatepe Mahallelerinin sakinlerinden bazıları karşı çıkmışlardı.

Adatepe Mahallesinden Vezirköprü’ye gelen bir grup yaşanan olaylardan sona Vezirköprü Belediyesi önünde yaşanması istenmeyen olaylara sahne olmuştu. Olaylardan sonra 5 kişinin tutukluğu da devam ediyor.
Geçtiğimiz ay düzenlenen tutanakla Adatepe Mahallesinde parsellerin sahiplerine teslim edilebilmesi için arazilerin 1 Ağustos 2022 tarihine kadar boşaltılmaları gerektiği belirtildi.

Proje alanlarında uygulamaya başlamak için hasat zamanlarının dikkate alınarak ekim yapılması gerektiği ve köy ihtiyar heyeti ile birlikte ekilecek ürünlerin tespit edileceğinin belirtildiği tutanakta

“bu kararlara uymayanların herhangi bir şekilde zarar tazmin talebinde bulunamayacakları” hükmü hatırlatılarak; “Samsun Vezirköprü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesinde yer alan Adatepe Mahallesinde 3. Askıların ardından yeni oluşan parsellerin sahiplerine teslim edilmesi için arazilerin 01.08.2022 tarihinde boşaltılacak şekilde ürün hasatlarının söz konusu bitirilmesi ve bu tarihte hasat edilecek şekilde ekim yapılması, parsellerin bu tarihte boşaltılmasına yer teslimlerinin tarla içi geliştirme hizmetlerinin bu tarihte yapılmasına ve alınan kararların mahalle halkına duyurulmasına karar verilmiştir.” Dendi.

Share
304 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?