logo

Amasya Şeker Fabrikası 71. Pancar Alım Kampanyası başladı

Amasya Şeker Fabrikası 71. Pancar Alım Kampanyası başladı

Amasya Şeker Fabrikası, 71. pancar alım kampanyasını Suluova’daki tesislerinde düzenlenen törenle başlattı.
Açılışta konuşan Vali Yılmaz Doruk, fabrikanın bölgeye sağladığı katkıları vurgularken; Amasya Şeker Fabrikası’nın, faaliyete geçmesiyle bölgede Suluova isimli bir şehrin kuruluşuna öncülük ettiğini, fabrikanın toplumun inşasında eğitimi yüksek, günün ihtiyaçlarını karşılayan, üreten insan kaynağının yetiştirilmesinde ciddi katkıları olan bir üretim merkezi haline geldiğini anlattı.
Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, Şeker üretim maliyetini azaltmak için işletmelerine yatırım yaptıklarına işaret ederek;
“Artık çiftçilerimizin ekim, söküm ve tesellümüne, yani direkt hayatlarını kolaylaştıracak yeni projelere hep beraber imza atma zamanımız geldi. Şirket tarihinde ilk defa randevulu pancar tesellüm programını hayata geçirdik. Çiftçilerimizin uzun bekleme sürelerini sona erdirmeyi, pancar kalitemizi bozmadan taze pancar işlemeyi planlıyoruz. Şirket yönetim anlayışını katı, kendine has kurallarından asla taviz vermeyen yapıdan, çiftçisini koruyup kollayan, insan odaklı, hesap verebilir yapıya çevirdik.” ifadesini kullandı.
Özarslan, fabrikada tüm revizyon çalışmalarının başarıyla tamamlandığını, yeni kampanya döneminin sıkıntısız geçmesi için tüm tedbirlerin yerine getirildiğini dile getirerek, bu kampanya döneminde randevulu pancar teslimini başlattıklarını kaydetti.
Açığa pancar ekimlerinin sektörde haksız rekabete yol açtığını belirten Özarslan, özellikle Konya bölgesindeki denetimlerin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kuraklığa dikkat çekti
Kuraklık tehdidi ve sulama problemlerinin bölgedeki şeker pancarı üretimini olumsuz etkilediğini belirten Özarslan; son yıllarda nişasta bazlı şekerler ve kimyasal tatlandırıcıların piyasada artmasının şeker sektörünü olumsuz etkilediğini de vurgulayarak, şeker arz-talep dengesinin yeniden tesis edilmesinin önemine dikkat çekti.
Özarslan 71. kampanya dönemi kapsamında Amasya, Tokat, Çorum, Samsun ve Yozgat illerinde toplam 730 bin ton pancar alımı hedeflendiğini belirterek, “Bu yıl 80 bin ton kristal şeker, 30 bin ton melas ve 6 milyon litre etil alkol üretmeyi planlıyoruz” dedi.
Özarslan Amasya Şeker Fabrikası’nın çiftçilerin emaneti olduğunu belirterek, “Bizlerin gayesi çiftçinin emanetine sahip çıkmaktır. Amasya Şeker bir çiftçi kuruluşudur ve bu emaneti ileriye taşımak en büyük sorumluluğumuzdur” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
71. kampanya döneminin, çiftçilere, fabrikaya ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Özarslan, katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

Share
169 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+2 = ?