logo

Bünyesinde 26 tesis bulunduran Vezirağaç Hammadde Müdürü Mehmet Kuzubaş; “Çevre dostuyuz!”

Bünyesinde 26 tesis bulunduran Vezirağaç Hammadde Müdürü Mehmet Kuzubaş; “Çevre dostuyuz!”

Bölgemizin en büyük sanayi kuruluşu olan Vezirğaç, Hammadde Müdürü Mehmet Kuzubaş “Çevre İzin Belgesi sahibi olarak çevrenin temiz kalması için elimizden geleni yapan bir firmayız” dedi.

İlçemizde bünyesindeki 26 tesisle çalışmasını sürdüren Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi (Vezirağaç) yönetimi, 2018 yılında yaklaşık 600 bin dolarlık atık su tesisi ile çevre dostu bir işletme olduklarını söylediler.
Tüm tesislerdeki atık suyun tek bir havuzda toplanarak arıtıldığını söyleyen Vezirağaç hammadde müdürü Mehmet Kuzubaş:

2018 yılında yaptığımız atık su arıtma tesisi ile çevreye zararlı hiçbir atığı olmayan bir işletme haline geldik. Sürekli yapılan denetlemelerde de bu güne kadar yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösteren sonuçlar alıyoruz. Dedi.

Çevre temizliği ile ilgili yatırımların Bakanlık tarafından desteklendiğini söyleyen Mehmet Kuzubaş:

Çevre konusunda kesilen cezalar çok büyük miktarlar. Kimse bu cezaları karşılamak zorunda kalmak istemez. Bakanlığın verdiği destekler zaten çevre için tüm yatırımların yapılmasını ve çalıştırılmasını sağlamaya yetiyor. Bacalarımızdan su buharından başka çıkan her atık fabrikamızın da zararınadır. Çünkü burada yakılan talaş ve bizim için önemli bir enerji kayağı. Vezirköprü halkı bu yönden rahat olsun. Dedi.

Vezirağaç Çevre sorumlusu Başak Akça: Tesislerimizdeki atık su tek bir merkezde biriktiriliyor. Daha sonra bu suları arıtma tesisimizde çevreye zarar vermeyen bir hale getiriyoruz. Yaptığımız tüm işlemler gerek Çevre Bakanlığı gerekse SASKİ ekipleri tarafından düzenli olarak kontrole tabi tutuluyor. Vezirağaç olarak Çevre İzin Belgemiz var. Bu belge tüm çevresel faktörlere uyulduğuna dair verilen bir belge. Kendi havuzlarımızda işleyerek çevreye zarar vermeyecek (SASKİ standartlarına uygun) hale getirdiğimiz atık suyumuz SASKİ’nin kanalizasyon ağına katılıyor. Etrafımızdaki her hangi bir dereye bu suyu boşaltmamız zaten mümkün değil. Dedi.
İstendiğinde tüm gün yapılan atık su temizliği sonuçlarını denetleme kuruluşlarına vermek zorunda olduklarını belirten Akça:

Bu kurumlar istedikleri zaman gelip kendileri de örnek alıp inceliyorlar. Bizi denetleyen kuruluşlar da var. Bunlar Bakanlığın özel atadığı firmalar. Biz hangi firmanın bizi gelip denetleyeceğini de bilmiyoruz. Ayrıca bağımsız bir danışman firmamız ile çevre duyarlılığımızı her geçen gün artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Dedi.

Share
267 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?