Bir yerin başka bir yere ulaşabilmesi ve iletişim kurabilmesi özellikle önemlidir.
Tarih boyunca da bunu en iyi başarabilen bölgeler en kıymetli yerler olmuşlardır.
Bildiğiniz gibi, çok yakın tarihe kadar geçiş yolu üzerinde yer aldığı için KÖPRÜ olan İlçemiz de Vezirköprü olarak isminin hakkını veriyormuş.
Bu sayede İlçede oluşan kültür de gelişerek bugünlere kadar taşınmış.
Ancak, İlçenin ana yola uzak bırakılması ve ana yola gerekli bağlantıları kuramamış olması nedeniyle eski kültürünü de köprü olma özelliğini de gün geçtikçe kaybederek bu güne kadar gelmiş.
50 yıl önce de, 20 yıl önce de bugün de Vezirköprü ısrarla çevresindeki diğer ilçelere ulaşamamış. Gerekli bağlantıları kuramamış.
Altınkaya Barajı ile de son bağlantıları kopmuş.
Yaşı 60 ve üzerinde olanların daha iyi bildiği gibi İlçenin çevre ilçelerdeki vatandaşlarla bağlantılarının kurulması ve geliştirilmesi sayesinde Vezirköprü’de oluşan bir ticaret de vardı.
Bugün gelinen noktada Vezirköprü kendi kabuğu içine çekilmiş, gittikçe de içinde boğulmaya yüz tutmuş, üretimi daralmış ve ticareti küçülmüş bir ilçe haline geldi.
Geçtiğimiz hafta CHP Samsun Milletvekili Murat Çan bu konuya dikkat çekerek 2,5 yılda tamamlanacağı kaydedilen Havza-Vezirköprü yolunun 5 yıldır neden tamamlanmadığını ve bunun hesabını kimin vereceğini sordu.
Vezirköprü sadece Havza ile değil, etrafındaki hiçbir ilçeyle düzgün bir yol bağlantısına sahip değil.
Buna rağmen mesela Osmancık son zamanlardaki ataklarından birisini daha gerçekleştirerek Vezirköprü’nün ciddi nüfus potansiyeli olan Soruk Deresi’ne güzel bir asfalt çekmeyi başardı. Hedef bu bölgedeki on bin civarındaki vatandaşın alışveriş için Osmancık’a gelmesini sağlamak.
Bölge insanıyla konuştuğumuz zaman anlıyoruz ki, bunda da başarılı olmaya başlamışlar. Çünkü artık özellikle Tahtaköprülüler alışveriş için Osmancık’a gitmeye başlamışlar.
Vezirköprü Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar sürerken Osmancık üzerinden İstanbul yolu açılacağı ve Vezirköprü’nün bu yol sayesinde gelişmesini hızlanacağı kaydediliyordu.
Geçtiğimiz hafta uzun zamandır beklediğimiz OSB’nin ilk kepçesi vurularak inşaat çalışmaları başlatıldı.
Birkaç yıl içinde burada fabrika bacalarının tütmeye başlayacağını umuyoruz.
Vezirköprü’de bir süre önce TREN Yolu ile Havza’ya bağlanması için yanan saman alevi de tamamen sönüm durumda görünüyor.
Oysa Vezirköprü’den Havza’ya yapılacak bir tren yolu Ankara-Samsun Hızlı Tren projesi kapsamında ele alınabilecek ve İlçe için, özellikle üretilen malların sevki için, önemli bir yer tutacak projeydi.
Bu alevin kısa sürede sönmesini yadırgamamak gerekir.
Uzun zaman içinde yol bile yapamayan Vezirköprü’nün kısa sürede tren yolu için çalışmasını da bu vizyonu ortaya koymasını da beklemek garip olurdu.