logo

Diğer özel ve kuruluşlarından da böyle asil harekete katılmaları bekleniyor… Adliyecilerimizden Örnek Hareket!.. 24 Haziran 2001 Pazar

Diğer özel ve kuruluşlarından da böyle asil harekete katılmaları bekleniyor… Adliyecilerimizden Örnek Hareket!.. 24 Haziran 2001 Pazar

Vezirköprü köylerinin sekiz yıllıktan son okuma olanağı bulamayan, okumak için “Çağdaş İsyan”la, Kaymakam Şevket Cinbir’e başvuran kızlar için, İmam Hatip bitişiğinde dört katlı yurdun yapımı süratle sürerken, ilk asil hareket; savcı ve hakimlerimiz başta olmak üzere adliyecilerimizden geldi.
Ağır Ceza Başkanı Abdullah Tanrıkulu, Başsavcı Harun Yılmaz, Hakimler; Ayhan Arısoy, Mine Arısoy, Bilal Binici, Sezai Kepenek, Reyhan Kepenek, Savcılar; Türkay Türkler, Zaim Tunç, Bülent Demirbilek, Yazı İşleri Müdürleri; Emire Güven, Nimet Akgün Kaymakamı ziyaretle, bu asil çalışmalarınızda sizi destekliyoruz. Dediler. Bağışta bulundular.
Kaymakam Şevket Cinbir’de gazetemize verdiği demeçte:
-Hakim ve Savcılarımız başta olmak üzere adliyecilerimiz; eğitim çalışmalarımıza destek olarak zarf içinde aralarında topladıkları bağışla bize geldiler; böylece bize destek sağladılar.
Hepsine teşekkür ederim. Bu destek bizi kızlarımızı okutmak için yapacağımız çalışmalarımıza şevkle sarılmamıza güç vermektedir. Valimiz de bu çalışmalarımızda yalnız bırakmıyor.
Yurt binasının birinci beton tablasını attık. Çalışmalarımız devam ediyor.

Hanımlar da Köy Kızlarına Destek!
“Okumak istiyorum, küçük yaşta evlenmek istemiyorum.” Diyen köylerimizin kızlarına ilgi; sadece ilçemizin genç Kaymakamından, Adliyecilerimizden gelmekle kalmıyor.
Hanımlar da bu asil hareketin içinde yer alıyor.
Nitekim Kaymakam Şevket Cinbir’in eşi, Hayriye Cinbir’de bu hayırlı iş için kolları sıvayan hanımların başında kermes düzenliyorlar. Köyden gelecek kızlarımız her yönden destek bulacak. Yalnız bırakmayız. Diyorlar.
Boyabat ve Havza Sesi
Arkadaşlarımızdan Ali Sezer Boyabat Sesi’ni, Boyaba’ta, Abdullah Uyaroğlu da Havza’nın Sesi’ni Havza’da yayınlıyor.
Ali Sezer (ve oğulları İsmet, Murat işbirliği halinde) Boyabat Sesi’ni 38 yaşına ulaştırdılar.
Havza’nın Sesi’ni de; (Abdullah, Yücel, Yılmaz) Uyaroğlu’lar, 42.yaşına getirdiler.
Her iki arkadaşımızı da kutlar, başarılı yayınlarının; nice uzun yıllara sürmesini dileriz.
Halk Eğitim Merkez kurslarının sergisi açıldı. Konuşan Cinbir:
“Konfeksiyon Atölyesi Siparişinizi Bekliyor”
Vezirköprü Halk Eğitim Müdürlüğü kursları sergisi yoğun bir hanım ve protokol kalabalığı ile Kaymakam Şevket Cinbir tarafından açıldı.
Halk Eğitim Müdürü Abdullah Özboyabatlı’nın örgün eğitime girmemiş gençlerimiz için köylerde 33, ilçe merkezinde 24 kurs açtık. 674 gencimiz belge aldı. Dedi.
Kaymakam Şevket Cinbir’de konuşmasında:
-2000-2001 yılı faaliyetlerini tamamlamış bulunuyoruz. Rakamlar güzel ama belge alanların sayısı yarıya düşmüş. Demek ki devam etmeyenler çok…
Halka ulaşmaya çalışıyoruz. Geçen yıl bu kadar kalabalık değildi. Demek ki ilgi artıyor.
Devlet Tiyatrosu Sanatçılarını Vezirköprü Halkı Sevdi…
TRT yaparsa en iyisini, en kalitelisini yapar. Televizyonlarında şişirme, izlenen filmler “tekrar tekrar göster yoktur.”
Türkiye’de genel ve haklı kanı bu…
Bu değerli kurum, Vezirköprü’nün tarihi yerlerinde efsanevi Keloğlan filmini çekiyor.
Keloğlan rolünde; Adnan Erbaş, Anası; Funda Gökgücü… değerli Devlet Tiyatrosu sanatkârı, bu iki insanla bitmiyor. 1-2-3 kız rollerinde; Pınar Gün, Berfu Vargücü, Derya Keyf, kızın anası rolünde; Gamze Karababa, Süleyman Emmi; Alp Görbil, Hancı; Ebru Saraç, Handakiler; Özlem Gündoğdu, Ozan Bozkurt, Kutlay, Gökhan, Neval Apaydın, Murat Tüzün…
Esen Köyü’nde tanınmış Sabri Zendel ailesi ve köy halkı da, sevdi gerçekten insani sanatçıları. Onlara her konuda yardımcı oldular.

Share
257 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?

BENZER HABERLER

Anı İnceleme Araştırma
Sorunlarımızla kim ilgilenecek?

Sorunlarımızla kim ilgilenecek?

Anı İnceleme Araştırma
YENİ BAŞKAN BELEDİYE’de

YENİ BAŞKAN BELEDİYE’de

Anı İnceleme Araştırma
BAŞKAN OSMAN ÖZER

BAŞKAN OSMAN ÖZER

Anı İnceleme Araştırma
YARARLI OLABİLİYORSAK, MUTLUYUZ

YARARLI OLABİLİYORSAK, MUTLUYUZ

Anı İnceleme Araştırma
Üç Çocuklu bir Baba kudurarak öldü

Üç Çocuklu bir Baba kudurarak öldü