İlçemizde, Belediye tarafından organize edilen halk konserleri çerçevesinde verilen Vezirköprü Gençlik Konserinde Ekin Uzunlar vatandaşlarımıza unutamadıkları bir gece yaşattı.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Gençlik Konseri ilçe halkı ve çevre ilçeler tarafından yoğun ilgi gördü.
Geçtiğimiz Pazar günü akşamı ilçemizde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Vezirköprü Gençlik Konseri Ankara Modern Dans Topluluğu ve Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Halk oyunları ekibinin sahne aldığı gösteriyle başladı. Ankara Modern Dans Topluluğu’nun ve Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği’nin muhteşem sahne performansları izleyenlerde hayranlık uyandırdı. Gösteri sonrası Ekin Uzunlar sahneye çıktı.
Halk oyunları gösterilerinin ardından Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, Ankara Modern Dans Topluluğuna ve Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Başkanı Fatih Yazıcı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.
Çiçek takdimi sırasında konuşan Belediye Başkanı Murat Gül “Bugün burada çok büyük bir ambiyans, kalabalık oluştu. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum, Ekin Uzunlar’a da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta ilçemizde kitap fuarı var, onu da buradan duyurmuş olalım. Buradaki kalabalık gösteriyor ki halkımız bizi yalnız bırakmıyor. Bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Ankara Modern Dans topluluğuna ve burada katılanlara da teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Halk oyunları gösterilerinin ardından saat 21.30 civarında unutulmaz sanatçı Ekin Uzunlar sahnede yerini aldı. Karadeniz’in eşsiz sanatçılarından biri olan Ekin Uzunlar, söylediği şarkılarla, gerek sahne performansıyla gerekse içtenliğiyle dinleyenlere unutulmayacak anlar yaşattı. Ekin Uzunlar sahnede gerçekleştirdiği kemençe performansıyla ve yabancı eserleri seslendirişiyle dinleyenlerden tam not aldı. Konserin bitmesine az bir süre kala Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül tarafından Ekin Uzunlar’a Vezirköprü semaverinin minyatürü ve çiçek hediye edildi.
Düzenlenen etkinliğe Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Belediye Başkanı Murat Gül, AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Rahmani Karakaya, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Muzaffer Çil, MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Ahmet Aslan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet meydanında yaklaşık 5 bin kişinin olduğu ifade edilirken sadece Vezirköprü merkezden değil mahallelerden civar ilçelerden de katılımın yoğun olduğu görüldü. Polis ekipleri ve zabıta memurları büyük önlemler aldı. Sahnenin güzelliği ve ihtişamı organizasyonu dikkat çekerken, yapılan ışık gösterileri halkımızın beğenisini kazandı. Sahne alan Ekin Uzunların konserini bir çok hemşerimiz telefonlarıyla kayda alırken, çocukların unutamayacakları dakikalar yaşamaları gözden kaçmadı.
Engelliler Unutulmadı
İlçemizde ilk olarak gerçekleştirilen Vezirköprü Gençlik Konseri’nde ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlar da unutulmayarak onlar için hazırlanan yerde konserlerini dinlediler.
Cumhuriyet Meydanının yanında duran eski öğretmenevi bahçesinde Vezirköprü Engelli ve Ailelerini Destekleme Derneği için bir yer ayrılmış, yoğun güvenlik önlemleri sayesinde engelli bireyler ve aileleri hariç ayrılan alana başkaları alınmayarak konserde engelli bireylerin rahatları da göz önünde bulundurulmuştu.
Yoğun Güvenlik Önlemleri Vardı
İlçe merkezinde ilk olarak bu kadar kapsamlı bir etkinlik düzenlenmesiyle birlikte yoğun güvenlik önlemlerinin de alındığı gözlerden kaçmadı.
Konser alanında önceden düzenlenen barikatlar sayesinde engelliler bölümü, protokol bölümü, basın bölümü, diğer sanatçıların ve dinlemeye gelen vatandaşların bölümleri ayrılmıştı.
Konsere girecek vatandaşlar İlçe Emniyet Binasını karşısına hazırlanan barikatların arasından tek tek üzerleri aranarak konser alanına girmiş, kadın ve erkek polislerin denetiminde sorun yaşamadan konserlerini dinlemişlerdi.
Öte yandan konserde satış yapmak isteyen sokak satıcıları konser alanının dışında satışlarını yaparak, olası kargaşa ve izdihamın da önüne geçildi.
Ali SEZGİN – VATANDAŞ