logo

Esnaf ve Sanatkâra verilen Desteklerin Süresi Uzatıldı

Esnaf ve Sanatkâra verilen Desteklerin Süresi Uzatıldı

Ticaret Bakanlığı tarafından koronavirüs salgınının ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik “3323 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını nedeniyle verilecek destekler hakkında Cumhurbaşkanı kararı”, 23 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karara göre; salgından etkilenen esnaf ve sanatkârlara aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası doğrudan gelir desteği ile üç ay boyunca büyükşehirlerde aylık 750 Türk Lirası, diğer illerde aylık 500 Türk Lirası kira desteği ödemesi yapılacak.
Koronavirüs salgını nedeniyle 29 Nisan 2021 Perşembe Günü saat 19:00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar tam kapanmaya geçildiğinden destek başvurusu onaylanarak Ocak, Şubat ve Mart aylarında verilen gelir kaybı ve kira desteklerinden yararlanan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere bir ay daha aynı tutarlarda destek ödemesi yapılacak.
Ayrıca Ticaret Bakanlığı’na ulaşan talepler nedeniyle destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat destek başvurusunda bulunamayan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler için destekten yararlanma koşulları aynı kalmak kaydıyla 31 Mayıs 2021 saat 23:59′ a kadar başvuru imkanı verilecek ve başvuruların aynı yöntemle elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr adresinden alınması sağlanacak.
Bakanlıkça yapılan bilgilendirmeye göre hâlihazırda başvurusu bulunan kişilerin de itiraz süreleri aynı tarihe kadar uzatıldı. Bununla birlikte, TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnaf ve sanatkârlara kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri de 1 Temmuz’a kadar ertelendi.

Destek verilen sektörlere yenileri eklendi
Ayrıca bir süre önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından destek verilen sektörlerin sayısı da artırıldı.
Karara göre, internet kafelerin faaliyetleri, form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri, eğlence parkları ve lunaparkların faaliyetleri, bilardo salonlarının faaliyetleri, düğün, balo ve kokteyl salonlarının işletilmesi, oyun makinelerinin işletilmesi, güzellik salonlarının faaliyetleri (cilt bakımı, kaş alma, ağda, manikür, pedikür, makyaj, kalıcı makyaj vb.nin bir arada sunulduğu salonlar) (Sağlık bakım hizmetleri hariç.), hamam, sauna vb. yerlerin faaliyetleri, kaplıca, ılıca, içmeler, spa merkezleri vb. yerlerin faaliyetleri (Konaklama hizmetleri hariç.), zayıflama salonu, masaj salonu, solaryum vb. yerlerin işletilmesi faaliyetleri (form tutma salonlarının ve diyetisyenlerin faaliyetleri hariç.) destek verilen sektörler arasına girdi.

Share
402 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?