Vezirköprü’de et fiyatlarına zam yapıldı.
Buna göre vatandaşın en fazla kullandığı kıymanın kilogram fiyatı 60 liradan 70 liraya yükseldi.
Artan enflasyonun getirdiği özellikle girdiği fiyatlarındaki artışlar göz önüne alınarak et fiyatlarına zam yapıldı.
Edinilen bilgiye göre; Samsun Odalar Birliği’nde onaylanmasından sonra geçerli olacak fiyatlarla;
Dana Eti (kemiksiz) ve kıyma 60 liradan 70 liraya, uzu pirzola 80 liradan 95 liraya, kemikli dana eti 60 liraya, dana pirzola 85 lira, bonfile ise 90 lira olarak satılacak.
Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz kasaplar ise:
Bu fiyatlar zam gibi görünse de aslında artan girdi maliyetleri nedeniyle esnafın ayakta kalabilmesi için düzenlemedir. Karkas et kesimi 46-47 liraya yapılıyor. Diğer masraflarla birlikte kasaba kadar etin kilosu 63 liradan geliyor. Bunun üzerine dükkan giderlerini de eklerseniz fiyatların aslında ülke koşullarında göre yüksek olmadığını göreceksiniz. Dediler.
BENZER HABERLER