Son Dakika
Vezirköprü’nün hayat çizelgesinde dönüm noktası, varan: 1 Orman Fabrikasının İstimlâk İşlemi Başladı 17 Ocak 1971 Pazar
Vezirköprü eski milletvekili Ali Eser’in ilgisi üzerine; Kültür Bakanı (Vezirköprü Eski Kaymakamı) İstemihan Talay ilgileniyor… Köprülü Mehmet Paşa’nın Mezarı Perişan 21 Ocak 2001 Pazar
3. çocuğunu 15 gün sonra dünyaya getirecekti, şehirlerdeki başıboş köpeklere aldırmayanlar bu acı ve feci olaydan ibret alacaklar mı? Kayalar’da Kuyumcu Köylü İki Çocuklu Genç ve Hamile Bir Kadın Kudurarak Öldü 10 Ocak 1971 Pazar
Biz sorduk, Suat Binici açıkladı: Belediyeler, çok zor durumda… Belediye İşçi Sayısını Azalttı 14 Ocak 2001 Pazar
“Böyle de yar olursa olmayıversin. Beş kuruşa aldığım mendili versin” Vezirköprü Lisesi Samsun’da Folklör Yarışmasında 3 Ocak 1971 Pazar
Vezirköprü için Vedat Çınaroğlu Vezirköprü İle İlgili Çalışmalarını Anlatıyor… 7 Ocak 2001 Pazar
Bazılarını dünya ile birlikte yaşadığımız ancak çoğunluğu ülkemizin üzerinde yaşanan bir takım olumsuzluk ve halkımızı umutsuzluğa sevk eden bir karabasan ile karşı karşıyayız.
İki-üç yıldır süren aşırı kuraklık zaten zor durumda olan ülkemiz tarımını daha olumsuz etkilemektedir.
Kuraklığa rağmen özellikle Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelen sel felaketleri, yine ülkemizde yer yer meydana gelen depremler korkulu ve kâbuslu günler yaşanmasına neden oluyor.
En önemlisi de Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan corona (covid19) belası da yukarıda bahsettiğim nedenler de eklenince ülkemizde karabasan çekilmez hale geldi.
Günümüzde tüm dünyada daha özgür, daha demokratik yönetimler tercih edilirken ülkemizde tam tersi ilk çağlarda kalmış saraydan tek adam yönetimlerinin tercih edilmesi de ülkemiz üzerinde tüm dünyaca bir olumsuzluk olarak görülmektedir.
Dünya ülkelerinin nüfusunun iki katı corona (covid19) aşısı olurken Türkiye’nin ancak 1/3’ünü bile oluşturmayan 25 milyon insanımıza yetecek kadar aşıyı sipariş verebilmesi ne anlama geliyor.
Bu ülkenin kaynakları, gelirleri bu kadar kötü mü (?…), geçmiş yıllarda Türkiye kendi kendini besleyen ilk beş ülkeden biriyken bugün ilacını alamayacak, halkın sağlık sorunu altında ezilecek hale nasıl geldi?…
Cumhuriyet’in kazanımları, şeker fabrikaları, Sümerbanklar, Demir-çelik Fabrikaları, Et-Balık kurumları, üretme çiftlikleri, Türk Telekomu (PTT), Etibanklar daha neler neler nerede kaldı?
Bunları devletin başında kambur görürsek, bunun için özelleştirme adı altında bunları yok edersek, ortada işsiz, aşsız bıraktığımız halkımızı bu günde ilaçsız ölüme terk etmiş oluruz…
VEZİRKÖRÜ
Vezirköprü de Türkiye’nin sorunlarından ayrı düşünülemez!..
Yol ihalesi, Kunduz Gençlik Kampı, tren yolu yalanı, çimento fabrikası uydur uydur söyle “halk nasıl olsa anlamıyor, inanıyor” anlayışı.
Sinop-Ayancık yolu yeni yapılmış, havaalanı gibi yoldu. 10 km’lik bir bölümü heyelan bölgesi olduğu için şimdi 100 milyona mal olacak yeni yol programa alınmış.
Vah vah Vezirköprü vah ! Sen uluslararası nitelik taşıyan Havza-Vezirköprü-Durağan yoluna 30 milyon ödenek çıkaramıyorsun.
Evet, umutsuzluğa yer yok. Ne demiş usta; “Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler…”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
13 Ocak 2021 Köşe Yazıları
13 Ocak 2021 Köşe Yazıları
13 Ocak 2021 Köşe Yazıları
06 Ocak 2021 Köşe Yazıları