Son Dakika
İlçemizde İmam Hatip Lisesi ile aynı alana yapılmaya başlayan Vezirköprü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yeni binası da ortada kaldı.
Samsun Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yapımına başlanan Vezirköprü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 32 derslik ve 3 atölye olarak başlamıştı. 2017’ye sarkan yatırımlar arasında yer alan Vezirköprü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi halen tamamlanmayı bekliyor.
İmam Hatip Lisesi ile aynı bahçede yapımına başlanan Endüstri Meslek Lisesi binasını, ilçedeki birçok yatırım gibi başlayan bu müteahhit firma da yarıda bıraktı.
2015 yılı Haziran ayında ihaleye çıkarılan ve 2017’de bitirilmesi hedeflenen Vezirköprü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2019 yılı ortasına gelindiğinde İlçedeki birçok yatırımda olduğu gibi yarım kalmış şekilde bekliyor.
Vezirköprü’de hastane başta olmak üzere yollar ve bazı okullarda sıklıkla görülen bu durum alışılmışlıkla kimsenin dikkatini bile çekmedi. Hem Vezirköprü’de yıllardır yetersiz şekilde eğitim vermeye gayret gösteren bir Sanat Okulu (Endüstri Meslek Lisesi) vardı, hem de gözlerden ırak yapılıp yapılmamasının ilçeye etkisi belli olmayan yarıda kalmış bir inşaat. Doğal olarak kimse ilgilenmedi.
İmam Hatip Lisesi ile aynı müteahhitin aldığı Endüstri Meslke Lisesi İnşaatının %85’inin tamamlandığı belirtildi.
Eksiklerinin belirlenerek Yatırım İzleme Başkanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkarılacağı belirtilen Vezirköprü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İnşaatı tamamlanmadığı için Milli Eğitime devri de yapılmamıştı.
Ancak işi bırakıp giden müteahhit firmaya iş yapmış çalışmış kişiler de, taşeron olarak iş yapmış kişiler de alacağını almamışlardı. İşi alan firma ortada olmayınca bu kişiler farklı yollardan alacaklarını tahsil etme yoluna başvurdular.
İddialara göre; Daha sonra gelişen olaylarda Vezirköprü Devlet Hastanesi gibi icra yoluyla olmasa da, alacağı olduğunu iddia kişi ya da kişiler Endüstri Meslek Lisesi binasından kapı ya da pencere gibi paraya çevirebilecekleri eşyaları sökerek götürmeye başladılar. Yani hastaneye resmi olarak getirilen İCRA (sonucunda 12 tır malzemesi sökülerek götürülmüştü), EML binasında gayrı resmi olarak (kapı, pencere gibi paraya çevrilebilecek ne varsa) işleme sokulmuş ve okul binası talan edilmeye başlanmıştı.
Konuyla ilgili olarak Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulduğu çözüm ise çözüm olmaktan çok, şansla sonraki olacakları engellemeye yönelik çaba olarak değerlendiriliyor.
İddialara göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başka okullardan müstahdem olarak görevlendirilen bazı kişileri, Milli Eğitime devri bile yapılmamış, Endüstri Meslek Lisesi yeni binasına görevlendirerek, vardiya sistemiyle nöbet tutturmaya başladı.
Vezirköprü’deki vatandaşlar ise şu soruları soruyor?
Resmi olarak kendilerine devri yapılamayan bir inşaatı koruma görevi nasıl olur da Milli Eğitim personeline verilebilir?
Bu personelin başına gelebilecek her hangi bir olumsuz durumda kim nasıl hesap verecek?
Milli eğitim personeli başka inşaatlarda da nöbet tutacak mı?
BENZER HABERLER