logo

İşletme Müdürü Mecit Koçak: “Ekoturizm için Kunduz neden olmasın?”

İşletme Müdürü Mecit Koçak: “Ekoturizm için Kunduz  neden olmasın?”

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü’nün Vezirköprülü Müdürü Mecit Koçak, İlçemizdeki basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Orman İşletme Müdürü Koçak, ormancılık alanında yapılan çalışmaların uzun yıllar sonunda netice verdiğini, bu yüzden yapılan çalışmaların anlaşılmasının zaman aldığını söyledi. Daha önce Adana’da ekoturizm alanında çalışma yaptığını kaydeden Koçak, “Vezirköprü’de Kunduz’da da buna benzer çalışmalar yapılabilir” Dedi.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak geçtiğimiz hafta Vezirköprü’deki basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Vezirköprü’ye atanan Vezirköprülü İşlete Müdürü Koçak, basınla samimi bir sohbet yaptı.
Toplantıda sorularımızı da yanıtlayan Koçak, özellikle Adana’da edindiği tecrübelerle Vezirköprü’ye katkı sunacağını söyledi.
Kunduz yolunun sıkıntılarını aktardığımız Müdür Koçak; Soğuk su bölgesine giden yolun düzeltilmesi için çalışacaklarını ancak bu çalışmanın yaz aylarında yapılacağını söyledi. Koçak:
– Ancak bizim asfalt dökme şansımız yok. Belki bu imkanı olan yerlerden talepte bulunuruz. Yine de kendi imkanlarımızla yolun düzeltilmesi için çalışacağız. Dedi.

Kunduz Kamp Eğitim Merkezi’nin tahsisinin yapıldığını ancak çalışmaların devam etmediği belirten Mecit Koçak:
– Buraya Gençlik Müdürlüğü’nün bir kamp yapılmasını düşündüğünü duyduk. Umarım, Vezirköprü’ye ve Kunduz’a yakışır bir tesis kazandırılacaktır. Dedi.
Kunduz’un 70 kilometre uzaklıkta olmasının ve yolunun fiziki şartları nedeniyle geliş gidişin uzun sürmesinin turizm açısından bir eksi olduğunu kaydeden Koçak:
– Vezirköprü’nün önemli bölgelerinden biri Kunduz. Burada ekoturizm olabilir. Adana’da görev yaptığım sürede o bölgemizde bir ekoturizm çalışması yaptık. Gayet başarılı bir çalışma oldu. Vezirköprü’de neden olmasın? Dedi.
Ağaç kesimi ve gençleştirme çalışmalarını sorduğumuz Mecit Koçak:
– Orman çalışmaları uzun zaman sonra sonucu alınabilen çalışmalardır. Bir ağaç dikseniz kaç yılda yetişiyor. Bölgesel olarak değişim yapmak yaklaşık 120 yıl sonra sonuç veriyor. Ancak bizden önceki arkadaşlar gibi yine gençleştirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Amacımız ormanımızı sonraki kuşaklara da en güzel şekilde aktarmak. Dedi.

Share
146 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+10 = ?