Son Dakika
Bilen insanlar tarafından baharın güzel habercisi kabul edilen, ilçemizde özellikle tarla sınırlarında yetişen, ilçe halkı tarafından çok sevilen kuşkonmazlar sofralarda yerlerini almaya başladı.
Kuşkonmaz, her ilde her dilde farklı isimleri kendine edinmiş, özellikle bahar aylarında tarlalarda veya tarla sınırlarında yetişen, birçok insanın şifalı diye tercih ettiği bir bitki. İlçemiz halkı tarafından kuşkonmaz, merecep, mecerep gibi isimlerle daha çok ön plana çıkıyor. Kuşkonmazlar ilçemizin pazar tezgahlarında da her bahar ayında yerini alıyor.
Kuşkonmazlar ilçemizde genellikle az haşlandıktan sonra soğan ve yumurtayla kavrularak enfes lezzetiyle tüketilse de her dönemde dünya mutfaklarında farklı tarif ve lezzetlerle sofralarda yerini almış durumda.
Türkiye’nin ılıman iklime sahip bir çok yerinde yetişen kuşkonmazların, antioksidan, A, C, E ve K vitaminleriyle birlikte folat ve potasyum açısından zengin olduğu, bu sayede hamilelik sürecine katkı sağladığı, kalp damar sağlığını desteklediği, bağışıklığı güçlendirdiği, bağırsakları iyileştirdiği, serbest radikallerle savaşarak, düşük kalorisiyle zayıflamaya yardımcı olduğu biliniyor.
Huriye BARAN- VATANDAŞ
BENZER HABERLER