logo

16 Ağustos 2025

Okul kıyafetlerinde yeni dönem

Okul kıyafetlerinde yeni dönem

Belirlenen okul kıyafeti görseli okulun internet sayfasında yayımlanacak ve bu kıyafetler 4 eğitim öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek.

Yıllardır gündemde olan okul kıyafetleri değişikliği bu sene de yine gündeme oturdu. Ülkemizde 3-4 senede bir değişen okul kıyafetleri yönetmeliği bu sene de yeni bir formülle değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı yönergeye göre 2025-2026 eğitim öğtetim yılı itibaren öğrenciler yeni kılık kıyafet yönetmeliğine göre okullarına gidebilecekler. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu yıl da bir yönetmelikle okul kıyafetlerinde köklü bir değişiklik yapılacağını kamuoyuna duyurdu. Bakan Tekin’in açıkladığı düzenlemeye göre, tüm öğrenciler belirlenen forma modelini giyecek, özel işaret, baskı, desen, arma gibi ayrıntılara okul kıyafetlerinde yer verilmeyecek. Kıyafetlerin okul yönetimi ve okul-aile birliğinin kararı sonucu neticelendirileceği açıklandı. Bu karar doğrultusunda okulların forma görselleri resmi internet sitelerinde yayımlanacağı ve bu okulda giyilecek kıyafetlerin 4 eğitim-öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyeceği yönetmelikte yer aldı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okul kıyafetlerinde özel işaret, baskı ve desen gibi kısıtlayıcı ayrıntılara yer verilmeyeceğini belirterek, “Belirlenen okul kıyafeti görseli okulun internet sayfasında yayımlanacak ve bu kıyafetler 4 eğitim öğretim yılı geçmeden değiştirilemeyecek.” Dedi.
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Bakanlıkta 2025-2026 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek üzere düzenlenen “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı”nda bakan yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin milli eğitim
müdürleriyle bir araya gelerek yeni eğitim öğretim yılına ait açıklamalarda bulundu. Yusuf Tekin kıyafet yönetmeliğiyle ilgili olarak ta “Velilerimize maddi külfet getirilmesini önlemek için öğrencilerimizin kılık kıyafeti ile ilgili yönetmelik değişikliği yaptık. Velilerimizin üzerine ekstra bir maddi külfet getirilmesini istemiyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yeni alınan kararlara göre okullarda kullanılacak formanın ekonomik, sade, kullanışlı, kolay temin edilebilir ve pedagojik esaslara uygun olmasının öncelikli olduğu, öte yandan özel sağlık durumu bulunan öğrencilerin uygun kıyafet giymesine de izin verileceği de belirtildi.
Huriye BARAN – VATANDAŞ

Share
1308 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+6 = ?