logo

Ortaklar köyünde kocasını öldürüp, dolaba saklamaktan sanık kadın: “Seviştiğimizi Bilen Şahitlerin Dinlenmesini İstiyorum” 9 Şubat 1969

Ortaklar köyünde kocasını öldürüp, dolaba saklamaktan sanık kadın: “Seviştiğimizi Bilen Şahitlerin Dinlenmesini İstiyorum” 9 Şubat 1969

İdam talebiyle yargılanan genç kadının davasına devam olundu

İlçemiz Ağır Ceza Mahkemesinde bundan bir yıl kadar önce aşığı için kocasını öldürdükten sonra gusül dolabına saklamaktan sanık 16 yaşındaki Ortaklar köylü genç kadının yargılanmasına devam olunmuştur.

Genç ve güzel kadının mahkemeye verdiği dilekçe vardı. Bunda suçlunun A.D. olduğu kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürüyor, tahliyesini istiyordu. Daha önce iddia makamı tarafından (hafifletici sebeplerde bile cezasını 20 yıldan az olmamasını talep edilerek), İdamını İstediği Kadının, tahliye talebinin reddedildiğini bildiren başkan Necati Karakaş kendisine:

-Sen, “A.’la seviştiğimizi bilenler var.” Diyorsun. Bu şahitlerin dinlenmesini ister misin?

E.S: -Evet seviştiğimizi bilen şahitlerin dinlenmesini istiyorum.

A.D. vekilinin de bir diyeceğinin olmadığını bildirmesi üzerine, duruşma 2/3/1969 gününe bırakılmıştır.

Samsun Spor Yazarları Derneğince

Turgut Ailesi İçin Maç Düzenleniyor

*Çorumlular Turgut’un yavrusu için apartman yaptırıyor*

Kendisini mahalli lig için atamış ve bu uğurda canını vermiş rahmetli Turgut için Samsun’da, Özellikle Samsunspor kulübünce en ufak hareketin belirmemiş olması üzüntü yaratırken diğer taraftan Çorumlular Turgut’un 1 yaşında öksüz kalan oğluna apartman, genç yaşında dul kalan eşine ve kardeşine iş vermişler ayrıca bir de yardım kampanyası açmışlardır.

Son olarak Samsun’un bir ilçesinin çocuğu olan Turgut için, Samsun Spor Yazarları Derneğince maç düzenlendiği öğrenilmiştir.

Vezirköprü’den Kimler Hacca Gitti

Mustafa Altıok, Ahmet Bozkurt, Mehmet Şahin, Hüseyin Öğütcü, Sait Öztürk, Celal Şen, Şükrü Özat, Fatma Özat, İbrahim Taşdemir, Sabri Öztürk, Mustafa Çelik, Mehmet Çelik, Hüseyin Yıldırım, Bekir Özata, Mutuş Gültekin, Hüseyin Yıldırım, Esat Güven, Ahmet Dokel, Mahir Sekreter, Ahmet Birdal, Ayşe Birdal, İsmet Yaman, Ali Tuncel, Mahmut Şengül, İsmail Kaya, Ali Yakar, Emin Altun, Mustafa Erdoğan, Mustafa Dil, Mehmet Ay, Teyfik Korkmaz, Ahmet Demirbilek, Hüseyin Aslan, Sefer Yıldırım.

Vezirköprü’den 125 Hacı Adayı Suudi Arabistan’a Gitti

Geçtiğimiz hafta uğurlanan hacı kafileleri için yapılan törende Vezirköprü müftüsü bir konuşma yapmış, bunda 4.bir dünyanın daha olduğunu bunun dostluk kardeşlik ve sevgi dünyası olduğunu, hangi siyasi partiye mensup olunursa olunsun, insanların birbirlerini sevmesi gerektiğini anlatmıştır.

Vezirköprü Müftüsü Kasım Akçay’ın bu yılki konuşması Vezirköprü’de olumlu karşılanmıştır. Diğer taraftan öğrenildiğine göre ilçemizden 125 adet hacı adayı uğurlanmıştır. En fahiş fiyatlısından en ucuzuna kadar çeşitli firmalar taksitle bile hacı götürmüştür. Vatandaşların en kutsal hislerini sömürerek, fahiş fiyatlarla hacı adayı götüren firmaların yanında çok ucuza da götürüp, ucuz fiyatlarla bile muazzam karlar sağlandığı ispatlanmıştır.

Tütün İçin Ecevit Konuştu:

CHP Genel Sekreteri Bülent Ecevit Ege Tütün ekicisinin içinde bulunduğu güç şartlarla ilgili olarak dün bir demeç vermiş “Milyonlarca köylünün hakkı bu yılda bir avuç büyük aracı tarafından çiğnenmektedir.” Demiştir.

İktidarın ve tekel bakanlığının tütün ekicisiyle ilgili vaatlerini yerine getirmediğini öne süren Ecevit, beliren umutların tekrar suya düştüğünü belirtmiş, bu durumun bir gerçeği ortaya koyduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin bozuk sosyal ve ekonomik düzeni değişmedikçe, Türk halkının, Türk köylüsünün kaderi değişmeyecek, çilesi sona ermeyecektir.” Demiştir.

Vezirköprü’ye Sanat okulu, Ziraat okulu, Lise, Öğretmen okulu mu? Yapılmalı Anketimiz ilgi gördü:

İki Vatandaş Yapılacak Bu İki Okul İçin Dört Dönüm Arsa Veriyor

Vezirköprü’ye sizce Lise, Sanat, Ziraat, Öğretmen Okulu mu yapılmalıdır? Anketimize gelen cevapları neşre devam ediyoruz. Gazetemizin açtığı bu anket üzerine bizzat gazetemize ve orta tedrisatlı okul yaptırma derneği başkanlığına iki müracaat olmuş bunda iki vatandaş 4 dönüm arsalarını karşılıksız vermeyi kararlaştırdıklarını söylemişlerdir. Ancak bu hususta ilgili derneğin daha aktif çalışması gerektiği kanısında olan vatandaşlar, dernek ilgililerinin harekete geçmesini beklediklerini ifade etmektedirler.

Share
857 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+9 = ?