Son Dakika
Yağınözü yolunda 197,500 mermi 79 tabanca ele geçti, 4 kişi gözaltında. Araştırılan şebekenin ele başları kim?… Komandolar Vezirköprü’de 14 Mayıs 1972 Pazar
Vezirköprü’ye eğitim alanında bir darbe daha… 273 öğretmen açığı var. Öğretmenler Vezirköprü’yü Neden Tercih Etmezler? 12 Mayıs 2002 Pazar
Televizyona davetiye yazısı gönderildi ve.. Halkoyunları Yarışması 3 Haziranda Yapılacak 7 Mayıs 1972 Pazar
Çok ağır, zor götürülen, kriz anında olanlar hariç… Sigortalı Hastaya Devlet Hastanesi Bakamayacak 5 Mayıs 2002 Pazar
Orman Bakanlığı İlyas Kılıç’a verdiği cevapla fabrikamızı anlatıyor: Fabrikamızdan Haber Var 30 Nisan 1972 Pazar
23 Nisan’ın 82. Yılını Kutladık!.. 28 Nisan 2002 Pazar
Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de önemli şekilde hissedilen salgın nedeniyle iki hafta sizlerden uzak kaldık.
1,5 yıldır devam eden salgının ekonomik olarak da ciddi yıkımlara neden olduğunu hepimiz biliyoruz. Bazı meslek dallarında daha fazla olmak üzere hemen her iş yerinin küçük ya da büyük ekonomik zarara uğradığı bir gerçek.
Özellikle esnafın mağduriyetinin önlemesi için yeterli olup olmadığı tartışılan birçok destek verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Verilen desteklerde özellikle Belediyelerin neredeyse yarışırcasına açıkladıkları yardımlar göze çarpıyor.
Vezirköprü’nün de bağlı olduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ise bu olağanüstü dönemde vatandaşlara ve esnafa verdiği desteklerin çok olmadığını düşündüğüm sıralarda Samsun’da 4 bin 500 esnafa 1000 liralık destek verileceğini okuyunca “yanlış mı düşündüm, haksızlık mı ettim acaba?” diye geçirdim.
Ancak 4 bin 500 esnafın sadece merkezdeki esnaf olduğunu görünce ilçelerdeki ve Vezirköprü’deki esnafı kapsamadığını anlayınca yanılmadığımızı gördüm.
1000 liralık desteğin ciddi bir yardım olamayacağını düşünenler de var. Ancak çok veren maldan, az veren candan demiş atalarımız. Samsun Büyükşehir’in ilçelere candan bir yardımda bulunmadığını söyleyebiliriz.
Özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ekibine seçimlerde büyük destek veren ilçelerin adeta üvey evlat muamelesi göstermelerinin yerinde bir karar olmadığını hatırlatmak isterim.
İlçelerden Büyükşehir Belediyesi kanunları uyarınca büyük gelir de sağladığını yeniden hatırlatmak gerekiyor sanırım. İlçelerden aldıkları kendileri için ne kadar önemli bir gelir kaynağıdır bilemem ama yöneticilik hem hakkaniyeti, hem de devlet idaresi kar odaklı değil, insan odaklı çalışmayı gerektirir.
Aldıkları bu kararda, maalesef her ikisi de yok!..
Yerel yönetimler, bu zor zamanlarda tüm vatandaşlarını kapsayacak ve kucaklayacak kararlar almazlarsa çok büyük bir haksızlık edecekleri aşikârdır. Üzülerek görüyoruz ki, Samsun Büyükşehir Belediyesi bu haksızlığa imza attı.
Bu karar alındıktan ve uygulamaya başlandıktan sonra ilçelerden ve Vezirköprü’den ses çıkmaması da ayrıca tartışılması gereken bir konudur.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi ülkenin en büyük Belediyeleri ile Gaziantep, Mersin, Antalya gibi diğer büyükşehir belediyelerinin hatta ilçe belediyelerinin aldıkları kararlarla yaptıkları/yapmaya çalıştıklarını görünce insan Samsun’a bağlı Vezirköprü’de olduğuna hayıflanıyor.
Yıllarca Samsun’un bize iyi gözle bakmadığını iddia ettik. Bugün yaşananlar bir kez daha bizi haklı çıkardı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden ilçeleri de kapsayacak bir karar almalarını bekliyoruz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
18 Mayıs 2022 Köşe Yazıları
18 Mayıs 2022 Köşe Yazıları
11 Mayıs 2022 Köşe Yazıları
11 Mayıs 2022 Köşe Yazıları