Son Dakika
Lâdik Öğretmen Okulu kız öğrencileri Vatandaş Gazetesini Bastılar 2 Mayıs 1971 Pazar
Su… Su… Su… Proje bitmek üzere…Sıra İzole Hattında 22 Nisan 2001 Pazar
Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur 23 Nisan Vezirköprü’de Törenle Kutlandı 25 Nisan 1971 Pazar
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz’dan yanıt istedi… 1-Barajların bitirilmesine ödenek düşünülüyor mu? 2-Sit alanı gerçekçi bir yapılanma için çalışma olacak mı? 3-Adalet Eğitim Merkezi açılması çalışmaları var mı? 4-Kuruçay’a feribot için önleminiz olacak mı? 5-Yüksekokulun bugüne kadar açılmayış sebebi?… Musa Uzunkaya Vezirköprü Sorunlarını Gündeme Getirdi 15 Nisan 2001 Pazar
1971’de Fabrika İçin, 2 Milyon 200 Bin Lira Harcanacak 18 Nisan 1971 Pazar
Kriz ekonomiyi felç etti: Millet (Vekili)’ni Arıyor 8 Nisan 2001 Pazar
Vezirköprü-Havza arasındaki yol için Karayolları’ndan gelen ‘protokol imzalandı’ haberini ilk duyuran Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis oldu.
Bu yol için güzel bir müjdeyi böylece öğrenmiş olduk.
Vezirköprü-Havza ve Vezirköprü-Durağan arasındaki yollar ilçe için önemli, sıklıkla kullanılan yollar. Buraların bir an önce düzeltilerek çağa uygun hale getirilmesini, özellikle Vezirköprü’dekiler yıllarca bekledi.
Havza yolu ortasındaki Göğembeli rampası sebebiyle sürücüler her kış korkulu rüya gördüler. Kar yağdığında ‘bu rampayı nasıl çıkacağız?’ sorusu akıllardan çıkmadı.
Son yıllarda ‘yapılıyor’, ‘yapılacak’, ‘az kaldı’ açıklamalarıyla Vezirköprü halkı daha büyük bir umutla bekledi. Bir türlü başlanmayınca da daha büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Sadece ‘İhalesi yapıldı’ açıklamasından sonra geçen süre neredeyse bir yıl. (14 Mayıs 2020 tarihinde ihale yapılmıştı.)
Bu kadar zamandan sonra duble yol olarak yapılmasına karar verilen Vezirköprü-Havza yolu için Karayolları sonunda bir firmayla protokolü imzaladı. Nisan gibi inşaat başlayacak.
Burada hemen belirtmekte yarar var, yol güzergahında bir değişiklik olmayacak.
Mevcut yol üzerinde bazı yerlerde genişletme yapılacak, bu genişletme sayesinde bazı virajlar biraz daha düzgün hale gelecek.
İhalesi tamamlandıktan sonra başlaması bu kadar süren yolun inşaatının ne kadar süreceği ise (ihalede belirli olsa da) Vezirköprü halkının kafasında belirsizliğini koruyacak.
Bu kadar zaman bekledikten sonra bu yolun daha geniş ve düzgün yapılmasını, Ortaklar ve etrafındaki rampaların kaldırılmasını beklerdik.
Buna da şükür.
Önlemler daha da önemli..
Pandemi nedeniyle vaka artış oranı en yüksek illerden biri de Samsun olarak açıklandı.
Peşinden bazı uzmanlar tarafından önerilen kısıtlamaların artışı da gündeme geldi. 15 gün tam kapanma olsun, ilçeler arası geçişin kısıtlanması olsun yeni tedbirler kapsamında dile getirilenlerden bazıları.
Zaten kısıtlamalar sebebiyle özellikle ekonomik bakımdan zor zaman geçirenler için kötü gelişmeler önümüzde duruyor.
Mutasyonlu virüs müdür bilemiyoruz ama her ne şekilde olursa olsun önümüzdeki günler bizler için biraz daha sıkıntılı olacak gibi.
Vezirköprü olarak vaka sayılarının azalması için önlemlere daha sıkı uymak herkesin görevi.
Kendimiz için olmasa da, çevremizdekiler için bunu yapmak zorundayız.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
14 Nisan 2021 Köşe Yazıları
14 Nisan 2021 Köşe Yazıları
14 Nisan 2021 Köşe Yazıları
14 Nisan 2021 Köşe Yazıları