logo

Taşköprü Lisesi Kayıtlara Başladı 15 Eylül 1968

Taşköprü Lisesi Kayıtlara Başladı 15 Eylül 1968

Kastamonu’ya 40 km. uzakta, 5 bin nüfuslu Taşköprü Lisesi kayıtlara başlamıştır.

Bilindiği gibi Taşköprü’den Ankara’ya giden 40 kişilik heyet, müdür tayinini yaptırmadan mühürü almadan dönmemişlerdi.

 

Sağlık Bakanlığı’nı Yanıltanlar

Sağlık bakanlığından diğer sütunlarımızda okuyacağınız açıklamayı almış bulunuyoruz.

Sayın Vedat Ali Özkan gibi çalışkan bir bakanın idaresindeki bakanlıktan, gerçekleri silip süpüren bir açıklama bizi hayal inkisarına uğrattı.

Hakikaten bakanlık beklenen, merkezden göndereceği ekiple değil de Samsun Sağlık Müdürü ve bir çocuk doktoru ile 2,5 saatlik bir taramayı Alanşeyhi ve 18 mahalleli Sarıdibek’in 2 mahallesinde yapmıştır.

Fakat tarama sonucunu dahi olduğu gibi Ankara’ya bildirmeyen bir sağlık müdürlüğünün bu şekilde cevabın yazılmasına sebep oluşu bile işe ne derecede önem verdiğini göstermektedir.

Ölüm yoktur dediği, Öğürlü köyünde Ali oğlu Osman ve kızı Satu Acar, Hayri kızı Safiye Yalçın’ın isimleri kaymakamlıktan Sağlık merkezine havale edilmiş dilekçe de varken, (yok) demek ilginin derecesini göstermez mi?

Sarıdibek’te tespit edebildiğimiz kadarıyla, ölen 36 çocuğun yaşını, baba ismini neşretmiştik!…

 

Vezirköprü Panayırı Ekim’de Başlıyor

Vezirköprü Panayırı bu yıl 1 Ekim 1968 Salı günü başlayacaktır.

Belediye panayır için 200 adet afiş bastırmıştır. Bunda belirtildiğine göre: 1-2-3-4 Ekim hayvan ve emita alış verişi yapılacak; 5-6 Ekimde pehlivan güreşleri olacaktır.

Pehlivan güreşlerinde başa: 800 lira, başaltına 500 lira Büyükorta:  300 lira küçük ortaya: 200 Ayak: 100 desteye 50 lira verilecektir.

At yarışlarında büyük ikramiye 50 liradır.

Panayırda müşterisinin büyük ekseriyeti öğrenciler olan langırt gibi kanunen yasak kumar oyunlarına izin verilip verilmeyeceği öğrenilmemiştir.

Panayırın iyi bir organize ve idare cihetine gidilmesine rağmen geniş çapta ilgi görmekte çok kalabalık olmaktadır.

Vezirköprü’de organize edilmiş olsa panayır, memleketin iktisadi durumuna büyük etki yaptığı gibi belediye de çok büyük gelir bırakır. Fakat…

Özel İdare Memurunun Oğlunu Vurdular

Vezirköprü’de iki ay kadar öne özel idare memurluğunda bulunan Fikri Türkel’in oğlu Kamil Türkel kız kardeşi ile birlikte giderken meçhul şahışlar tarafından vurularak öldürülmüştür.

 

Emniyet Müdürüne Süresiz İzin Verildi

Haddini yaparak gazetecilere baskı yapan Samsun Emniyet Müdürü Samsun basınının  ilk defa gösterdiği mesleki tesadüfün neticesi, durum ilgili yerlere aksettirilmiş boykot ve diretmeler sonucu emniyet müdürü süresiz izin verilerek Samsun’dan alınmıştır.

 

Doğum Kontrolü Değil Nüfus Kontrolü

Ölüm Saçan trafik Kazalarına Kimse Aldırmıyor

Trafik kontrolsüzlüğü ve perişan olan aileler her gün her saat bir başka facia ve trafik kazalarının da erişilmesi imkansız feci kazalar…

Bu işle ilgilenmek lüzumunu duymayan devlet ve hükümet ilgilileri…

Geçtiğimiz hafta Bafra’da ehliyetsiz şoför F.D. 5 yaşındaki N.İ’yi tekerlekleri altında ezerek başını gövdesinden ayırmıştır. Samsun bçlgesinde kayıtlara geçmiştir. Bir otobüs uçuruma yuvarlanınca firma yazılarını boyamış, belediye hoparlöründe de otobüsün Ulusoy’a  ait olmadığını ilan etmişlerse de, kazada yarılı olanların konuşması firmayı tekzip etmiştir.

 

Vezirköprü Lisesi İçin Çalışacak Gençler Yer Bulamadı

Vezirköprü Lisesi’nin açılmasına çalışmak da baş gayeleri olan Vezirköprü Yüksek Öğrenim Gençliği Vezirköprü Şubesi, çalışmalarını düzenleyecek yer bulamamıştır.

 

Fatih Rıfkı Atatürk’e Mason Dedi Mi?

Samsun Valisi “Hayır”, Belediye Başkanı “Evet” dedi Diyor

Samsun Valisinin daveti üzerine Samsun’a gelen Fatih Rıfkı Atay, içki sofrasında Atatürk’e “Mason’un Masonu” dediği iddiasının gazetelerde yayını üzerine, Samsun Valisi Enver Saatcigil, Milli Eğitim Müdürü Hasan Basri Özgen “Hazır söylemedi” derken Atay’ın gazetesi Dünya’da da söylemediğine ait tel yayınlatırken, Samsun Belediye Başkanı Kemal Vehbi Gül, Haber ve Anadolu Ajansları muhabirleri söylediğini, gerekirse duyduklarını yapacakları şahitlikle aynen söyleteceklerini açıklamışlardır.

Savcı Ne Diyor?

Aynı sofrada bulunan Samsun Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgürdal da “Yemekte ben Atay’a uzaktım, hararetli konuşuluyordu. Karşısında belediye başkanı ve gazeteciler vardı. Eğer Atatürk’ün manevi şahsiyeti ile ilgili bir konuşma varsa, gerekli soruşturma yapılacaktır.” Demiştir.

Share
682 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?