logo

Türk Eğitim-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi; “Zorunlu Pcr Testini Çok Anlamlı Görmüyoruz”

Türk Eğitim-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi; “Zorunlu Pcr Testini  Çok Anlamlı Görmüyoruz”

Eğitim camiası, öğrencilerimiz ve velilerimiz geçtiğimiz dönemlerde zorlu süreçler yaşadılar. Okullarımız bir açıldı bir kapandı. Sürekli olarak özellikle küçük yaş gruplarında uzaktan eğitimin getirdiği sıkıntıları, aksaklıkları ve eksiklikleri yaşadık. Öğrenci velilerimiz öğrenci sayısının çokluğunda telefon tablet ve bilgisayar konusunda ciddi zorluklar yaşadılar.
Eğitimci arkadaşlarımız ise sürekli EBA ve ZOOM ile, internet alt yapısı ile kavga halinde kaldılar.
Bazı kimseler (!) öğrenme kayıplarını, uzaktan erişememe sorunlarını, ölçme ve değerlendirme yapılamaması gibi olumsuzlukları dile getirirken, zorunlu olarak yüz yüze eğitime ara verilen bu süreci, “Öğretmenler rahata alıştı” gibi saçmalayanlara kulak asmadan işlerini yaptılar. İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için “Vefa Destek Grupları” ve “ Filyasyon Ekipleri” bünyesinde gece gündüz görev aldılar.
2021-2022 eğitim öğretim yılı ilk çalışması 31 ağustos tarihinde okullarımızda kurul toplantıları ile başladı. 06 eylül tarihinde de ders zili tüm öğrencilerimiz için çalacak.
Salgın sürecinde koşulların gerektirdiği tedbirleri almak için okullarımıza ek bütçe çıkarılmalıdır.
Teneffüs süreleri uzatılmalı, desr saati 30 dakikaya ayarlanmalıdır.
Maske başta olmak üzere Covid tedbirlerinin gerektirdiği malzemeler yeterli sayıda temin edilmelidir. Her eğitim bölgesine mobil sağlık ekibi tahsis edilerek hem okullarımızda sağlık tedbirlerinin alınması sağlanmalıdır. Bu tedbirler salgının yayılımını önlemek ve okulların tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmesi açısından çok önemlidir.
Türk Eğitim Sen Genel Merkezi’nin öğretmenler üzerinden yaptırdığı ankete göre;

ANKETE KATILAN EĞİTİMCİLERİN YÜZDE 89’U OKULLARIN AÇILMASINDAN YANA.
(TAM ZAMANLI YÜZ YÜZE YA DA HİBRİT) YÜZDE 58’İ OKULLARIN TAM ZAMANLI AÇILMASINI DESTEKLİYOR, YÜZDE 31’İ DE “HİBRİT EĞİTİM” DİYOR.
ÖĞRETMENLER “UZAKTAN EĞİTİM YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTMADI” DİYOR
ANKETE KATILANLARIN YÜZDE 66,8’İ YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DERS SÜRESİNİN 10 DAKİKA AZALTILARAK 30 DAKİKA OLMASINI İSTİYOR.
KATILIMCILARIN YÜZDE 77,6’SI AŞI YAPTIRDIĞINI İFADE EDİYOR.
KATILIMCILARIN YÜZDE 31’İ AŞI YAPTIRMAYAN ÖĞRETMENLERE VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINA PCR TESTİ UYGULANMASINA KARŞI.
KATILIMCILARIN YÜZDE 45,3’Ü ÖĞRENCİLERE DE PCR TESTİ YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYOR, YÜZDE 36,2’Sİ DE “ÖĞRENCİLERE AŞI ZORUNLULUĞU” GELMELİ DİYOR.
KATILIMCILAR MEB’İN PANDEMİ SÜRECİNE YÖNELİK POLİTİKALARINI 1-5 ARASINDA GENEL OLARAK DÜŞÜK DÜZEYDE( ORTALAMA=2,6) YETERLİ BULUYOR. COVİD BULAŞMASI İLE İLGİLİ ORTA DÜZEYDE (ORTALAMA =3,3) KAYGILILAR.
PCR testi, uygulanabilir değil. Öğrencinin ailesinin, kullandığı toplu taşıt aracının şoförünün, alışveriş yaptığı mahalle bakkalının, otobüste yanında oturduğu yolcunun, akşam oturmaya gelen komşusunun, parkta oynadığı arkadaşının ve arkadaşının ailesinin PCR testi ile covid takibini yapamayacaksınız. Ancak öğretmeninden zorunlu test yaptırmasını isteyeceksiniz.
Bu, hem anlamsızdır hem de amaca hizmet eden bir uygulama olmayacaktır. Tabi ki aşı noktasında teşvik edelim ama zorunlu PCR testini çok anlamlı görmüyoruz. Dolayısıyla gereksiz tartışmalara neden olacak bu karar yeniden gözden geçirilmelidir.
2021-2022 eğitim-öğretim yılının hem öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız hem de öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından sağlıkla ve başarıyla yürütülmesini temenni ediyoruz.

Share
185 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?