logo

Vakıflar’dan kiracılarına yüzde 40 zam

Vakıflar’dan kiracılarına yüzde 40 zam
Vakıflar Genel Müdürlüğü 2026 yılı için kiracılarına %40 oranında zam yaptı.
Vezirköprü’de vakıf dükkan kiraları 1750 TL ile 6000 TL arasında değişiyordu.
Kiracılar önümüzdeki yıl 2500 lira ila 8000 lira arasında kira ödeyecekler.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Vezirköprü’de kuruma ait evkaf yerlerine % 40 zam yaptı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıl kira artışına %50 zam yapmıştı. Bu yıl Yeniden değerleme Oranının %25 civarında açıklanmasına rağmen kira oranının %40 olması esnafın beklentisinin üstünde oldu.
TÜİK verilerine göre Aralık ayı kira oranı % 37 olarak belirlenmişti. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kira oranını %40 olarak yuvarladığı görüldü. Vezirköprü’de vakıf dükkan kiraları bugün için 1750 TL ile 6000 TL arasında değişiyor. Bedesten içinde belediye tarafından tutulan ve vatandaşa kiralanan dükkanlar daha düşük bedelle kiralanıyor.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Müdürlüğü’nün bünyesinde Vezirköprü’de yaklaşık 120 adet evkaf yeri olduğu belirtiliyor. Bu evkaflar içinde Kale Hamamı, Orta Hamam, Bedesten, Taşhan ve çeşitli müstakil dükkanlar bulunuyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Müdürlüğü bu işyerlerine bu yıl % 40 zam uyguladı. Bedesten içinde bulunan dükkanların 2500 – 8000 TL arasında kiralar değişirken Taşhan ve hamamların kiralarının daha yüksek olduğu belirtildi.
Vakıf dükkanlarını kiralayanlar Vakıflar Bölge Müdürlüğü hesabına depozito ücreti, yangın ve hasar sigortası ücreti de ödüyorlar.
Ali SEZGİN – VATANDAŞ

Share
1184 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+9 = ?