logo

20 Yıl Önce 15 Aralık 1996

20 Yıl Önce 15 Aralık 1996

Önümüzdeki Cuma günü Vezirköprü’de Atatürk İş merkezi ile ilgili açılış ve tören var.

Vezirköprü’ye kurulduğundan bu yana ilk defa kat karşılığı yaptırılan dört katlı Atatürk İş Merkezi 20 Aralık 1996 Cuma günü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açılacak.

Muazzam bir şekilde yapılan iş merkezinin önünde saat 14.00’da yapılacak törende Belediye Başkanı Suat Binici ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal birer konuşma yapacak.

Görkemli ve 6856 metrekarelik büyük bir inşaat olmasına karşı binanın kısa sürede bitirilmesinin nedeni 31 dükkân karşılığında, Er-ya İnşaat Turizm A.Ş adıyla tanınan sorumluluk bilen büyük bir firmaya verilmeden ileri gelmektedir.

Yüksek Mühendis Murat Beşer’inde eserin Vezirköprü’ye ve Belediye’ye kazandırılmasında katkısı büyük olmuştur.

ATATÜRK İŞ MERKEZİ

ATATÜRK iş merkezinin her katı 1714 metrekareden dört katı 6856 metrekare bulunmaktadır. İş merkezinde 31 müteahhit, 6 Belediye’nin 37 dükkan, 85 işyeri ve 500 kişilik konferans salonu bulunuyor.

Atatürk iş merkezinde tiyatro şöleni

Önümüzdeki hafta 20 Aralık 1996 günü açılacak olan Atatürk İş Merkezinde, 24-25 Aralık’ta tiyatro şöleni olacak.

Belediye başkanı Suat Binici’nin açıklamasına göre;

-20 Aralık 1996’da açılacak iş merkezi görkemli salonunda 24 Aralık Pazar günü öğrencilere, 25 Aralık pazartesi günüde öğretmenlere tiyatro şöleni gerçekleşecek.

ORÜS’ten sonra Vezirköprü, iş merkezi ile çok güzel bir toplantı ve düğün salonu kazanmış oldu.

ORÜS işçileri toplantısı “Gelişen bir şey yok”

Ankara’dan Mümtaz Soysal’ın Danışmanı İlter Ertuğrul ile işçilerin avukatı Ali İhsan Güzel ilçemize gelerek bir pastanede işçilerle toplantı yaptılar.

Toplantıdan sonra görüştüğümüz işçiler;

-Ankara’dan davamızla yakından ilgilenen misafirlerimiz geldi. Bir pastanede sohbet toplantısı yaptık. Önceki toplantıda aldığımız karalar ve seçtiğimiz komite dışında değişen bir şey yok. İş hakkımızın açılmasını bekliyoruz. Dediler.

Kaymakam Şaşmaz’ın durumu iyi

Sorumsuz traktörlerin yol açtığı kazalardan birine uğrayan kaymakam Tayyar Şaşmaz bastonla da olsa yürüyebilmektedir.

Şaşmaz vekâleten yürüttüğü Havza Kaymakamlığından Vezirköprü’de aşevinde yapılacak toplantıya gelirken sorumsuz bir traktörün neden oluğu kazaya uğramış, şoförü ile birlikte ağır yaralanmışlardı.

Şoförü İbrahim Sezer’in de açılarının alındığı durumunun iyileşmekte olduğu öğrenildi.

Vezirköprülülerin gösterdiği ilgiden memnun olan Şaşmaz, Ocak ayı sonu itibariyle göreve başlayabileceğini söyledi.

TRAFİKTEN BEKLENEN

Traktör sürücülerinin kurallara uyanları elbette çok. Bunları takdirle karşılıyoruz ama traktörünü çoluk çocuğuna sürdüren, traktör veya römorkunun arkasına görünmesini sağlayacak kedigözü gibi ışıklandırma takmayanların durumları ile ışıklı kavşaklara park yapılmasının önlenmesi isteniyor.

Bilhassa çınar ağacının bulunduğu kavşakta çoğu zaman tek taraflı, bazen de iki taraflı duran arabalar, trafik için büyük tehlike yaratmaktadır.

Tüm kavşaklarda park yapılmamasını da sürücülerimizden bekliyoruz

ORÜS işçileri hakkına kavuşmalıdır

Özelleştirme uygulayan ülkelerin insanlığına iş hakkına, emeğe önem veren yöneticileri devleti küçültürken çalışanın da yörenin de zarar görmemesini planlar.

ORÜS işçilerinin toplantısını izlerken hem bunları düşünüyor, hem de işçilerimizin ne yapılacağının, hangi dala sarılacağının bilinmemesinin sergileyen hava içinde karşılaşmanın şaşkınlığını yaşıyorduk

Sorun:

İşçilerimizin iş hakkına kavuşması sorunudur.

Şeriatın kestiği parmak acımaz. Karar şöyle olur, böyle olur; bu konuda yapılacak bir şey olmadığı gibi, BAŞKAN’ın dediği gibi işçilerin iş hakkını da etkileyen bir durum değildir. Hangi hedefe varılacağı bilinerek o yönde hareket edilmesinde yarar olduğu görüşündeyiz.

Ayçiçeği borcu 11 milyar kaldı

Yağlı tohumların borcu son ödemelerden sonra 18,5 milyar kalmıştı.

Öğrendiğimize göre geçen hafta da 7,5 milyar gelip Karadeniz Birlik Vezirköprü Şubesince dağıtılmaya başlandı.

Karadeniz Birliğin, ekiciye bu ödemeden sonra 11 milyar lira borcu kaldı.

Share
1019 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?