logo

20 yıl Önce 8 Aralık 1996

20 yıl Önce 8 Aralık 1996

Vezirköprü belediyesi yeni yılda neler yapacak

Belediye çalışmalarını genişletiyor. İlçemizde alışmadığı için, 31 dükkân karşılığı yapılan ATATÜRK İŞ MERKEZİ birçok tepkileri çekmiş “belediye aldandı” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

İlçenin en güzel yerinde bir çiçek gibi güzelliği ile beliren binayı görenler kısa zamanda yanıldıklarını anladılar.

Çünkü bina kısa süre içinde görkemli bir şekilde yapılmış. Dükkânlar da başka yere götürülemeyeceği için VEZİRKÖPRÜ ESNAFINA hizmet verecek şekilde bu memlekette kalacağından kimsenin şüphesi kalmamıştır.

Görevi dükkan işletmek yada kira çalıştırmak olmayan belediye de yeni işyerleri üretimine böylece olumlu katkı sağlamış olmaktadır.

Belediye başkanı Suat Binici 1997’de yapacağı çalışmaları anlatırken bunlara değindi. 1997 yılı çalışmalarımız halkla el ele olacak halkın yerel yönetime katkısını ocak ayından itibaren oluşturacağımız ESNAF MECLİSİ, GENÇLİK MECLİSİ, KADIN MECLİSİ çalışmalarımızda bize ışık tutacak yön verecektir.

TÖREN ALANI

Tören alanını değerlendireceğiz projesi hazır altını 120 araçlı otopark yapacağız. Üstü güzel bir tören alanı olacak. Yirmi milyar liraya mal alacak.

Belediye binası

Ayrıca TEKEL binasının yanındaki 600 metrekarelik yerimize BELEDİYE BİNASI yaptırmayı düşünüyorum.

Çalışmalarımız 1997 yılında normal işlerimizin yanında kalıcı büyük eserlere de yönelecek.

 

DOKTORLARDAN KÜTÜPHANEYE KİTAP KAMPANYASI

Tarihinde ilk defa ilçemize 70 doktor birden gelip 8 büyük köyümüzde tarama yapan gençler, şimdi de VEZİRKÖPRÜ KÜTÜPHÜNESİ’ne kitap kampanyası açtı.

Bilhassa Anadolu Lisesi için İngilizce kitaplardan oluşan kampanya sonucu elde edilen kitapların çocuk kütüphanesi yöneticisi Mürfet Mert adresine postalanacağı öğrenildi.

İstanbul (ÇAPA) Tıp Fakültesi son sınıf öğrencileri, mezuniyet öncesi seminer için tarihinde ilk defa İstanbul dışına çıkarak Dr. Gökhan Tek’er’in him ilçemizin övgüyle bahsettikleri güzel özelliklerini tanımışlar, hem de guatrdan perişan olan köylerimizi hocaları ile birlikte taramışlardır. Doktorlar Vezirköprü Kunduz Ormanlarında dört gün kalmışlardı.

Organizasyon Vezirköprü Belediye Başkanı Suat Binici ve VATANDAŞ Gazetesi işbirliği içinde oldu.

 

Vezirağaç’ta yeni gelişmeler

Vezirağaç’ın bölüm bölüm takviyesini planladıklarını söyleyen şirket yöneticileri, ilk aşamada kontra-plak fabrikasını ele aldıklarını bir kısım makinelerinin geldiğini kontrplağa film çekme makineleri ile diğer bölümlerin montörlerinin İtalya’dan beklerini belirttiler.

Daha önce konuştuğumuz Hasan ve Fuat Turan kardeşlerde ilçemizdeki tesislerine graf kağıttan kaplama ve çeşitli gelişmeler düşündüklerini de belirtmişlerdi.

Vezirköprü halkı şimdi ilçemizin ilk büyük özel sektöründen, “Vezirköprü bizden beklediğinden de fazla memnun olacak. İlk aşama olarak kontraplak fabrikasına film çekme makinelerini İtalya’dan getiriyoruz. İş alanlarımız gelişen tesislerimizle 400-500 işçi kapasitesine çıkacak…” sözlerinin gerçekleşmesini umutla bekliyor.

 

 

Atatürkçü düşünce derneği kuruldu

İlçemizde Prof, Türkan Saylan’ın Genel Başkanı olduğu ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’nin Vezirköprü şubesi, Cesim Gebeş başkanlığında kuruldu. Dernek yönetimi şu şekilde oldu.

Şahap Gümüşel ikinci başkanlığa Ali Eser sekreterliğe, Kemal Özdemir saymanlığa, Çağlar Çukur, Mustafa Gebeş, Ziya Akbaş kurucu üye olarak ADD genel merkezince görevlendirildiler.

 

Orman işletmesi müdür yardımcısı durağan’a atandı

İlçemiz orman işletmesinde onbeş yıldır çeşitli birimlerde görev yapan Hasan Büyük durağan’a işletme müdürü olarak atandı.

 

ÖDP’den Açıklama

Kirli ortam medya susturularak temizlenir mi?

Özgürlük ve Dayanışma Partisinin Samsun İl Örgütünün yayınladığı bildiride özetle şu görüşler yer almaktadır.

-Susurluk olayıyla açığa çıkan Polis-Mafya-Aşiret arasındaki kirli ortaklık ülke gündeminde. Bu kirlilik devletin üst noktalarına kadar uzanıyor. Kirli ortam, medya susturularak temizlenemez.

Kirliliği temizlemeden bunu besleyen antidemokratik baskı altında tutulmaktadırlar.

Katilleri “şerefli insan” ilan eden hükümet medyayı susturmak için yeni baskı yasası çıkarma hazırlığı içindedir.

İlimizde hiçbir olay olmamasına rağmen onlarca genç baskı altına alınmaktadır. Baskı altına alınan öğrencilerin ailelerine haber verilmemekte öğrenim özgürlükleri engellenmektedir.

Çözüm demokrasidir, barıştır. Özgürlükçü demokratik bir cumhuriyetin oluşmasıdır.

Share
997 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+10 = ?