logo

Teşekkürler USTA..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Mustafa Demir’in seçimden sonra yapılacağını vaat ettiği planlarını gösteren broşürü paylaşarak yapılmayanları aktardı.
Mustafa Demir’in Belediye Başkanı olduktan sonra yapacaklarını aktaran bu broşüre göz attım.
Vezirköprü için özellikle yapılacakları (vaatleri) sıraladım:
Alt yapı ve ulaşım başlığı altında yazanlar;
Merkez ve ilçelerde otopark sorunu çözüm projeleri, şehir içi ve ilçelere yönelik ulaşım terminal projesi.
Aradan geçen 200 günde Vezirköprü’de bir otopark çözümü dillendiğini bile duyamadık. Bununla birlikte Samsun’un en zor ulaşım sağlanan ilçesi olarak neredeyse hiçbir ulaşım aracına da kolay ulaşamıyoruz. Akşam 7’den sonra ilçeye toplu taşıma yok. Civardaki havaalanlarından Vezirköprü’ye gelip gitmek saatler alıyor.
Komşu ilçe Merzifon’a başlanan ancak devamı getirilemeyen seferler nedeniyle 45 km.lik yol 2,5 saat sürüyor. (İl dışına çıkmak için belge şartı deniyordu, ancak Samsun’dan Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum’a, bu illerden Samsun’a çalışan minibüsler varken Vezirköprü’ye özel bir izin alınma gerekliliğini anlamak mümkün değil.)
Benzersiz şehirlerde başlığı altında, Şahinkaya Kanyonu’nun doğa sporları merkezine dönüştürülmesi.
Geçtiğimiz yıl yapılan Falcon Fest’in bile bu yıl yapılamadığını, sebebinin de maddi yetersizlik olduğunu daha önce de paylaşmıştım.
Değer üreten şehir başlığı altında; Samsun ve çevresinin yöresel mutfağının geliştirilmesi projesi.
Yangın yüzünden 2. kez restore edilen Taşhan’ı kiraladığı halde 2 yılı aşkın süredir açılışını yapmayan bir Belediye’den bahsediyoruz. Yöresel mutfağın içine girer mi bilmem, “Vezirköprü Kanyona’a gelen binlerce turistten ne kadar faydalanabiliyor, fayda sağlanması için bu güne kadar hangi adımlar atıldı?” sorularının cevabını bilen var mı?
Vezirköprü Kunduz turizm, kültür/spor kompleksi projesi.
İlçemizdeki hemen her proje ve yatırım gibi başlaması uzun süren bitmesi ise beklenmeyen projelerden biri olarak kaldı. Ormandaki güzelim alanda, metruk halde kalmış betonarme artıklarının geride bıraktığı, çirkin görüntüler yanımıza kâr kaldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başladığı ve bitiremediği bu projeyi Büyükşehir neden üstlenmeye kalktı ve hangi parayla bitirecek ayrı bir tartışma konusu.
Vezirköprü OSB sanayi sitesi projesi ve Vezirköprü sanayi sitesi projesi.
İlçemizde yılan hikayesine dönen sadece lafını duymakla yetindiğimiz, olmayacağını da hepimizin kabul ettiği bu işlerde, diğer ilçelerin müjdelerini verelim. Kavak OSB’de 2. etap hayata geçecek, Çarşamba ve Terme OSB’ye kavuşacak. Samsun merkezde 3 sanayi bölgesi daha kurulacak.
Erhan Usta’ya Vezirköprü adına teşekkür ediyorum. Hızla unutulan bu işleri (yol talebinin dışında) bize yeniden hatırlattığı için..

Share
356 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...