logo

2020 yılı özel olacak!


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis ile hafta içinde yaptığımız görüşmede ilçe adına bu yıl tamamlamayı veya yıl içerisinde başlayacakları işleri anlattı.
Bunların bir kısmı hem de ilçenin uzun zamandır beklediği bazı gelişmelerin önümüzdeki ay itibariyle ortaya çıkacağını tahmin ediyorum. Yaz aylarına kadar ise yapılacağını ve ilçenin kaderini de etkileyeceğini düşündüğüm birkaç proje daha önümüze gelecek.
İlçede konudan haberi olanlarla konuştuğumuzda; yazlık açık hava düğün salonunun ilçede önemli bir eksiklik olduğunu ve iyi düşünülmüş bir karar olduğunu, görüyoruz.
Bu hafta ilk olarak ortaya çıkacak olan UKOME kararlarını tartıştık.
Hemen söylemekte yarar var, özellikle PARKOMAT uygulamasının yeniden ilçeye gelecek olması bitmeyecek bir tartışmayı yeniden canlandıracaktır.
Vezirköprü’de özellikle tespiti de yapılmış olan Saathane Meydanı’ndan Ortacamii’ye kadar ve Çınar Ağacı’ndan Ganioğlu’na doğru giden yollar sürekli sıkıntılı yollar.
Buraların tek yön olmasını şahsen destekliyorum.
Bu cadde ile bazı sokakların da tek yönlü olacağını göreceğiz. Doğrulukları uygulamalarda ortaya çıkacak.
Bu kararların alınması kadar uygulanması da önemli olacaktır.
Daha önce Ozan Balcı zamanında alınan ve esnafın şikayetiyle vazgeçilen buna benzer bir uygulamada yeni trafik akışına vatandaşın kısa sürede uyum sağladığını gördük.
Ancak, bu işten vazgeçilmesi sanki ilçedeki tüm tek yönlü yol uygulamalarından vazgeçildiği gibi anlaşıldı. Israrla vatandaşlar bu yolların tersini kullanmaya ve hatada ısrarcı olmaya başladı.
(Örnek olarak, Belediye’nin etrafındaki sokakları, Ziraat Bankası’nın önündeki sokağı ve Küçükerler’in yanındaki sokağı verebiliriz.)
Bu yollarda ısrarcı olunamadığı gibi, tek tük yazılan cezalarda vatandaşın kafasında “adam kayırmacılık” gibi algıya sebep oldu.
Şimdi Vezirköprü genelinde biraz daha genişletilen bu tek yönlü yol uygulamalarının ne kadar sağlıklı işleyeceğini göreceğiz. Elimizdeki trafik polisi sayısının uygulamanın yerleşmesinde bile etkili olamayacağı, her tarafa yetişemeyeceklerini bilmek için âlim olmaya gerek yok; her gün aynı memurların çalıştıklarını görebiliyoruz.
Trafik zabıtalarının ellerinde ise yeterli yetki yok.
Teorik olarak güzel işlere masa başında karar verilse dahi, uygulamada yaşanacak eksiklikler nedeniyle alınan kararlar kadük (değerini, önemini yitirmiş, eskimiş olan) kalabilir.
Karar vericilerin yapmaya çalıştıkları işler esnasında personel sayısında da bir şekilde artış sağlanması gerektiğini yukarılara bildirmeyi unutmamışlardır umarım.
Anladığım kadarıyla Vezirköprü 2020 yılında önemli (süpriz) birkaç gelişmeyi de yaşayacak. Bu konuları daha sonra ele alacağız.

Share
281 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...