logo

AK PARTİ VE SADIK EDİS


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Biliyorum ki, birçok okurum bu yazımdan dolayı beni eleştirecektir. Şunu hemen belirteyim ki, biz kalemi elimize aldığımızda gözlemlerimizi yazarız.
Ben, özünde sosyalist düşünceye sahip bir insanım. Bu düşüncemden yaşamım boyunca hiç ödün vermedim.
Bazıları gibi, siyasi parti lideri Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önüne kapanıp yere düşecek hale gelen sözde Atatürkçülük yapanlardan da olmadım.
Herkes bilir ki, tüm çektiklerime rağmen kimsenin kölesi olmadım.
1970’li yıllardan bu yana “Vatandaş” gazetesinde yayımlanan görüşlerim incelendiğinde düşüncelerim ve tutarlılığım görülecektir.
Biz yazılarımızda özellikle Vezirköprü ve Vezirköprülüler ile ilgili değerlendirmeler yaparız.
Bu yazımda da Vezirköprü’lü bir siyaset adamı olan Belediye Başkanı Sayın Sadık EDİS hakkındaki gözlemlerimi değerlendirmeye çalışacağım.
Sayın EDİS AKP eşittir Sadık EDİS değildir. AKP, evet güçlü bir siyasi partidir. Sadık EDİS’ te ilk Belediye Başkan’lığına bu partinin gücünü yanına alarak seçilmiştir.
Ancak, görülmektedir ki, Sayın EDİS Belediye Başkan’lığını iyi değerlendirmiş, kent-köy Vezirköprü halkı ile özellikle her kesim ile sosyal ilişkilerini geliştirmiştir.
Belediye ‘ye giden her vatandaş Sadık EDİS ile görüşmüş, kimseye “sen hangi partilisin?” diye sormamıştır.
Belediye Başkanı ile görüşmek için insanlar torpil aramamıştır.
Belediye Başkanı’nı telefonla arayan herkes günün her saati başkana ulaşabilmektedir.
EDİS, köyde-kentte halkın cenazesinde, düğününde, (acı gününde, tatlı gününde) sürekli halkın arasında bulunabilmeyi başarabilmektedir.
Böylece Sadık EDİS güçlü bir parti olan AKP’yi Vezirköprü’de aşmış, Sadık EDİS ekolü başlı başına bir parti haline gelmiştir.
Bunun kanıtı;
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sadık EDİS %78 oy alırken, destek vermek için seçim çalışmaları sırasında iki defa Samsun’a geldiği, ağırlık vererek desteklediği Büyük şehir adayı Mustafa DEMİR, Sadık EDİS’ in ulaştığı orantıya ulaşamamış, AKP’nin kalesi olan ilçede %42 oranında oy alabilmiştir.
Ayrıca, SADIK EDİS “Vezirköprü’de” peş peşe üç dönem Belediye Başkan’ı seçilerek bir rekora da imza atmıştır.
AKP’nin tüzüğüne göre, Sadık EDİS Belediye Başkan’ı sürecini dönemin sonunda tamamlanmaktadır. O zamana kadar AKP tüzüğünde bir değişiklik yapılmaz ise, Sayın EDİS milletvekili seçiminde Recep Tayyip ERDOĞAN’ın gözde milletvekili adayıdır.
Aksi halde Vezirköprü’nün %78’lik oyu Mustafa DEMİR’in aldığı oyunda altına düşer ki, bu AKP’nin Samsun milletvekili sayısının üçe düşmek olur ki, Tayyip ERDOĞAN bunu göze alamaz.
Aksi halde Sadık EDİS ardındaki gücü yanına alarak bağımsız Belediye Başkan’lığını deneyebilir.
DERELERİN İSLAHI
AKP’nin Vezirköprü ilçe örgütü Vezirköprü’nün çözümlenmesi gereken sorunlarını sıralarken Uluçay Deresini unutuyor.
TOKİ’nin güzelleştirdiği Nalbantlı Mahallesinin değerlenmesi ve Vezirköprü halkının sağlıklı yaşamı için Uluçay Deresinin ıslahı tamamlanmalıdır.
DSİ mi, yoksa Büyükşehir mi yapar? Kim yapacaksa !!…

Share
351 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...