logo

Sonunda ‘çekiç sesi’ geldi..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Uzun zamandır konuşulan bir konu HUZUREVİ..
Huzurevi deyince ilk akla gelen bakıma muhtaç yaş almış insanların bakımlarının yapıldığı yer olsa da, evde bakılsalar bile hayata geçirilmesi zor olan kısmını; yakın yaş gruplarındaki insanların birbirleriyle sohbet etmeleri, farklı etkinliklerde bulunmalarını sağlayan yerlerdir huzurevleri.
Böyle bakıldığında gerçekten belirli yaşın üzerindeki insanların sosyal ihtiyaçları için daha önemli olan yerler olduğu ortaya çıkar.
Bu nedenle de Vezirköprü’de yıllardır gerek olduğunu iddia ettiğimiz yerdi Huzurevi. Biz talep ederken Havza’ya yapıldı, oranın deprem güvenirliği olmadığı için yıkılmasına karar verildi gibi eskide bıraktığımız işlere değinmeyelim.
Tartışmalar sürüp giderken Kaymakam olarak Vezirköprü’ye atanan ve İlçede önemli işlere imza atan Ozan Balcı göreve başladı.
Bir şekilde ikna ettiği Rahmetli Kemal amca yerini vermiş, inşaatına başlatmıştı. Ömrü, Huzurevini görmeye yetmedi.
Çalışmaları başlatan Kaymakam Ozan Balcı’yı da sayarsak, 4 kaymakam değişti, ancak inşaatına başlanabildi.
Vezirköprü yaklaşık 30 yıldır talep ettiği Huzurevi’ne aslında yine Vezirköprülü vatandaşların katkılarıyla kavuşacak.
Önceki Huzurevi Derneği inşaata başlarken feshedilmişti. Burada toplanan paraları da Huzurevi inşaatında kullanılmak üzere devredildi. Başkanı Selahattin Şen ve beraberindekiler uzun zaman Dernek aracılığıyla Huzurevi yapmak için çalışmışlardı.
Bu kadar zaman geçti.
Edindiğimiz bilgiye göre, mesela Çarşamba’da yapılan Huzurevi’ni DEVLET yapmış; Havza’yı DEVLET yapmıştı.
Vezirköprü Huzurevi’nin inşaatını ise VATANDAŞ yapacak.
Siyasi olarak başarı mıdır? Takdiri doğal olarak halkın olacak.
Ancak, bu kadarına da şükür diyerek uzun zamandır çürümeye terk edilmiş ve ‘BEKÇİLİĞİNİ de Devletin temsilcilerinin yapmadığı’ HUZUREVİ inşaatı yeniden başladı.
Yeniden kurulan Dernek halktan topladığı yardımlarla HUZUREVİ inşaatını tamamlayacak.
Başlangıçta çok ümitli olmadığım “bu kadar para nasıl toplanacak, mümkün değil?” gibi düşüncelerim, daha yardım için bir kampanya başlatmamış olan Huzurevi Derneği’ne yapılmaya başlanan bağışları duyunca değişmeye başladı.
Bugün inanıyorum ki, Vezirköprü Belediyesi ve Huzurevi Derneği gerekli parayı toplayarak bir an önce bu hayırlı ve önemli ihtiyacı karşılayacak işin üstesinden gelecektir.
Zamanında kendi hastanesi başta olmak üzere kendi imkânlarıyla yapmayı başaran Vezirköprü, Huzurevini de kendi imanlarıyla tamamlayacaktır.
Geç bile olsa, Vezirköprü’nün beklediği işlerden birinin tamamlanması ilçede önemli bir pozitif yaklaşım sağlayacaktır.
Emeği geçen ve geçecek olan herkes, duygusal olarak kendini iyi hissedecektir.

Share
218 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...