logo

ACİZANE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Pazar günü referandum için sandık başına gideceğiz. Bu gidişin geri dönüşü olmayabilir.
Bu oy kullanma bir seçim değildir. Eğer bu tek adam yönetimine “EVET” denirse verdiğimiz oyun yani bu EVET’lerin vahim sonuçları olabilir.
Vereceğimiz oyla beş yılık bir iktidar seçmiyoruz. Beğenmediğimizde beş yıl sonra oyumuzu geri alma şansımız yok.
Kısacası verdiğimiz oy “EVET” olursa bu yüzme bilmeyen birinin dibi görünmeyen göle atlaması gibidir.!..
Verilecek EVET oyları 50 yıl, 100 yıl bu ülkenin kaderini etkileyecektir.!..
Pazar günü oyunuzu kullanmadan önce çok iyi düşünmeniz lazım.
Vereceğiniz oylar sadece bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın, belki de torunlarımızın torunlarının da kaderinde etkili olacaktır.!..
Neden?..
Evet oyu fazla çıkar ön görülen sistem yürürlüğe girerse;
– Parlamento etkisizleştirilerek, artık seçimler göstermelik olacak!..
– Bizim seçtiklerimiz bakan olmayacak, bizim seçtiklerimiz sadece mecliste kanun yapacak, ülke yönetiminde söz sahibi olamayacaklardır.!..
– Başbakan ve bakanlar olmayacaktır.
– Partili cumhurbaşkanı, bakan yardımcıları ve bakanlar atayacak, bunlar sadece başkana karşı sorumlu olacaklar.
– Partili cumhurbaşkanı kararnamelerle ülkeyi tek başına yönetecektir.
– İsterse tek başına savaş kararı alabilecek, ülkeyi tek başına verdiği kararlarla savaşa sokabilecektir.!..
– Ülkemize yabancı askerin girmesine başka ülkelere asker yönlendirilmesine tek başına karar verebilecektir.!..
– Bundan sonra hiç koalisyon hükümetleri olmayacak. Çünkü hükümetleri parlamento kurmayacak, dolayısıyla koalisyon hükümetleri olmayacak.
– Yukarıdaki nedenlerle siyasi partiler yok olacak, kalırsa sadece ülkede iki parti kalabilecektir.!..
– Tek adam yönetimi ülkemizi maceradan maceraya sürükleyebilecektir.!..
– Böyle yönetimlerin adına diktatörlük mü, sultanlık mı, tiranlık mı? Denir bilemem.
– Halkımız bu referandum “Recep Tayyip Erdoğan için yapılıyor” aldatmacası ile aldatıyor. Kendisinin 5 yıllık içinde olsa aşırı yetkilerle donatılmasından hoşlanıyor. Temenni ederim ki, bu yetkiler halkın çok sevdiği sayın cumhurbaşkanını da kısa zaman da sıkıntılara sokmaz.!..
Peki Hayır çıkarsa ne olacak?
– Hayır çıkarsa demokratik parlamentor sistem devam edecek,
– Cumhurbaşkanı yerinde kalacak,
– Başbakan yerinde kalacak,
– Bakanlar, tüm kurumlar yerinde kalacak,
17 Nisan günü toplum, hiç bir şey olmamış gibi işine gücüne devam edecek,
Ya EVET çıkarsa 17 Nisan sonrası, yaşanacak zorlukları düşünmek bile istemiyorum.
Haddim olmayarak, halkımızın sonu olmayan yola çıkmamaları, dibi görünmeyen göle atlamamaları için acizane çağrıda bulunuyorum?..
HAYIR.!..

Share
1083 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+3 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...