logo

Allah akıl vermiş!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Dünyada hayatı olumsuz etkileyen virüs nedeniyle hemen herkes bir sevdiğini kaybetti, kaybetmeye devam ediyor.
Anlaşılan o ki, bir süre daha devam edecek.
Tedbirlere vatandaşların uyması halen yeterince değil, bazı vatandaşlarımızda “Allah’tan gelir” zihniyeti devam ediyor. Allah’ın insanlara akıl verdiğini, aklın en büyük nimetlerden olduğunu unutmamak gerek.
Özellikle son bir aydır ilçemizde hayatı kaybedenlerin sayısı oldukça arttı.
Gazetemizin gerek internet sayfası gerekse kendi sütunları hemen her gün kaybettiğimiz bir tanıdığımızla dolmaya başladı. Tabi, bu ölenlere başsağlığı dileklerini gönderenleri de unutmamak gerek.
Bu taziyelerden birinde eski Milletvekillerimizden Ali Eser’in notunu gördüm.
“Sevgili VATANDAŞ ve Göktan Tek’er kardeşim merhaba,
Uzun süredir Vezirköprü’ye gelemedim. Şimdilerde de malum salgın müsaade etmiyor. Bu süreçte çok sevdiğim pek çok büyüğüm, arkadaşım ve simge isimlerimizi kaybettik ne yazık ki. Özellikle isimlerini muhakkak zikredeceğim başta Necdet Ağca abimiz olmak üzere, Av. Semiha Yücel (Uyanık), Hurşit Toraman ve Necdet Öz gibi sınıf arkadaşlarım var, onlara ve vefat eden diğer hemşerilerime Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri, camiaları ve yakınlarının başları sağ olsun. Cenab-ı Allah hepsine sabır ve metanet versin. Mekanları cennet olsun!”
Diyor ve iletmemi istiyordu.
Bu notu gören başka bir arkadaşım “yahu Vezirköprü’den milletvekilliği yapmış ve kimi hayatta kimi vefat etmiş, ilçelerine de hizmet etmiş kişiler var. Bu kişilerin isimlerin yaşatılması, gelecek kuşakların hangi yatırımın kimin zamanında alındığını hatırlaması ve eskiyi de bilmesi açısından önemli olmaz mı? Vezirköprü’ye beş kuruş faydaları olmayanların isimleri sağa sola verilirken bu kişilerin isimleri neden yaşatılmaya çalışılmaz” dedi.
Suat Binici, Ali Eser, Orhan Uluçay gibi hayatta olanlar, Gülami Erdoğan gibi, Süreyya Uluçay gibi hayatını kaybedenler var. Bu liste eski sağlık bakanı Dr. Sadi Konuk’a kadar gider.
Vezirköprü ne yakın ne uzak tarihine çok sarılan ve bilincinde olan bir ilçe değildir.
Oysa tarihinin ilçeye kattıklarının farkında olarak ilerlese, kendi içindeki has potansiyeli ile sadece Samsun’un değil, Türkiye’nin de ismini bildiği ve gelip görmek istediği bir ilçe olması işten bile değil.
İlçenin kendi değerlerine sahip çıkabilmesi için içerisinden çıkan insanları, bu insanların hem ilçelerine hem de ülkelerine sağladıkları yararları bilmeleri gerekir.
Başka türlü sadece Köprülüler ile övünüp durur, onların bile neler yaptığını bilmeden hayatımızı geçirip gideriz.
Eskiden beri söylenip durduğu üzere “sular akıp gider, bizler bakıp kalırız”
Biraz dallandırdık; sonuç olarak hem kendinizin hem de sevdiklerinizin hayatını koruyabilmek için lütfen maske, mesafe ve temizlik kuralarına elimizden geldiğince uyalım.
Bu hastalık bize yeni bir yaşamı dayattı, kabul edelim.

Share
217 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...