logo

Bu yıldan beklentilerimiz..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

2021 yılına girdik. Hatta Ocak ayını yarıladık.
Geçtiğimiz yıl bildiğiniz, (covid pandemisinin acıları dışında) Vezirköprü-Havza yolu gibi, Kunduz Kamp Eğitim Merkezi gibi, İlçe Tarım Müdürlüğü binası gibi birçok yatırımı istemekle geçti. İte kaka gitmesini beklediğimiz turizm pandeminin de etkisiyle gelişmedi.
Bu yıl da bunlara ekleyerek devam edeceğimiz bir yıl görüntüsü var. Gerçi 2020 yılında az da olsa gelişme de kaydedildi.
2020 özellikle yeni hastanenin açılması ile yıllardır beklediğimiz işlerden birinin tamamlanmasını gördüğümüz bir yıl oldu.
Vezirköprü’nün uzun zamandır konuştuğu bazı işlerin ise en azından başlangıçları oldu.
Bunlardan en ciddi yol alınanı HUZUREVİ oldu.
3 bölümden oluşacak Huzurevi’nin ikinci kısmının inşaatı devam ediyor. Vezirköprü’yü sevenlerin yaptıkları yardımlarla hedef yıl sonuna kadar inşaatını tamamlayarak Bakanlığa devretmek.
Vezirköprü Belediyesi’nin yaptığı Soğuk Hava Deposu’nu da unutmamak gerek.
Bir de uzun zaman bekledikten sonra ikinci kez restore edilen Taşhan’ın açılması var hafızalarımızda.
Küçük sanayi için en azından yer belli oldu.
İlçemizde artık yetmediği aşikar olan ve yenilenmesi için uzun zamandır konuşulan Küçük Sanayi Sitesi Avdan Bölgesi’nde yapılacak.
Organize Sanayi için de çalışmaların sürdüğünü biliyoruz. Ancak OSB çalışmaları bir iki yıl içerisinde tamamlanabilecek işler değil. 10 yıl içerisinde biterse Vezirköprü önemli iş yapmış sayılacaktır.
Yılın son günü gelen haber Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Müteşebbis Heyetin oluşması oldu.
BESİ OSB olarak geçen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 15 paydan oluşan müteşebbis heyette Vezirköprü’den 2 payla Belediye, 1 payla Esnaf Odası ve 1 payla Ziraat Odası yer aldı.
İsterdik ki, Vezirköprü Ticaret Odası da burada en azından bir payla yer alsın. Hatta Ziraat Odası bir pay yerine 2 payla girmiş olsaydı.
Eğer Vezirköprü’nü payı yüksek olsaydı, Vezirköprü’de yapılacak olan bu yatırımda Vezirköprü’nün istedikleri olur, ilçe adına daha güçlü ses duyulabilirdi. Şimdi yatırımın abisi Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Ticaret Odası ve Samsun Ticaret Borsası olacak.
Öyle ya da böyle Vezirköprü’nün bir ihtisas organize sanayi bölgesi olacak gibi görünüyor. Ne zaman biter bilinmez; en az 2 yıl süreceği ise garanti.
2021 yılının Vezirköprü adına istediklerini alacağı bir yıl olmasını diliyoruz.

Share
207 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...