logo

Yeni Belediye’nin yeri önemli..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Vezirköprü Belediyesi’nin yeni hizmet binası yapma çalışmaları olduğu bir süredir gündemdeydi.
Daha önce hazırlanan bir taslak geçtiğimiz hafta vatandaşın beğenisine sunuldu.
Herkesin daha modern ve ihtiyaca cevap verecek bir Belediye Hizmet Binası yapılmasına onay vereceğini düşünüyorum. Belediyede çalışanların veya sıklıkla Belediye ile işi olanların yeni bir binaya ihtiyaç duyulduğunu aktardıklarına siz de şahit olmuşsunuzdur. Bunu önümüzdeki günlerde Belediye’nin yapmaya çalıştığı ankette daha iyi anlayacağız.
Bununla birlikte Vezirköprü’de tartışılan ve anketten hangi sonuç çıkarsa çıksın tartışılmaya devam edeceğini düşündüğüm kısmı, yeni hizmet binasının yeri üzerine olan tartışma olacaktır.
Özellikle yeni hastane binasının açılmasıyla oluşan ve imar revizyonu ile birlikte Vezirköprü’nün Havza istikametine doğru yönlenmesi, ilçeyi bu tarafa doğru götürüyor.

Artıları Eksileri
Artıları olarak baktığımızda hizmet binasının yapılması düşünülen alan oldukça geniş ve buraya yapılacak bir bina uzun zaman Vezirköprü’nün ihtiyacını karşılayacaktır. İlçenin girişinde Vezirköprü’ye yakışır bir Belediye binası olacaktır.
Eksilerinin başında ise Vezirköprü’nün merkezinde konumlanmış olan Belediye’nin merkezden uzaklaşması sonucu özellikle Hıdırlık, Nalbantlı, Çayırbaşı gibi mahallelerde yaşayan vatandaşların Belediye’deki işlerini halletmeleri zorlaşacak olması var. Teknolojiyi kullanabilen kişiler için çok fark etmese de, teknolojiyle barışık olamayanlar için bu zorluk ekonomik bir yük de getirecektir.
Bu durumda ulaşımı her ne kadar yeni dolmuş hattıyla çözülmeye çalışılsa da, özellikle dar gelirli vatandaşlar için ir problem yaratacağı ortada.
Yine merkezden uzaklaşan bir Belediye sebebiyle Vezirköprü gibi alışkanlıkları olan ilçelerde insanların ticarete olan etkileri azalacak, mevcut Belediye etrafındaki yoğunluk dağılacak ve Vezirköprü’nün merkezinin Havza istikametine kayması kaçınılmaz olacaktır.
Bahsi geçen bölge için imarda ticaret alanları var mı, bilemiyorum? Eğer varsa buralarda inşat sektörü gelişecektir. Eğer yoksa var olan az sayıdaki yerin fiyatı oldukça yükselecektir.
Buralarda az sayıda işyeri oluşması ise çarşı merkezinin çok kaybı olmamasına yarayabilir.
Görüşünü aldığımız kişilerin bir teklifi de, Vezirköprü Belediyesi’nin mevcut yerinin Belediye Pasajı’nın da katılarak yeniden yapılması. Bu sayede ilçe merkezinden ayrılmayacak Belediye’nin bu tartışmaları da sonlandıracağını iddia edenler az sayıda değil.
Belediye binası başka yere götürülürse, bu kez tartışılması gereken konu, mevcut yerin nasıl değerlendirileceği olacak.
Vezirköprü gibi, özellikle devlete ait atıl olan bir sürü yer dururken, bu kervana bir de bu alan katılmamalıdır. Belediye yaptığı ankete bununla ilgili de bir iki soru başlığı koysaydı daha iyi olurdu.
Sonuç olarak, Sadık Edis başkanlığındaki Vezirköprü Belediyesi’nin yeni bir hizmet binası katacağını düşünüyorum.

Share
265 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...