logo

Bunu görmeyen idareci olur mu?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Sürekli göç vererek nüfusunu azaltan Vezirköprü’nün en önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğunu hatırlatmaya gerek yok.
Tahmin ediyorum ki, Vezirköprü’nün (eğer önlem alınmazsa) gelecekteki nüfusu 60 bin civarında olacak ve o zaman Vezirköprü’yü idare etmek daha da kolaylaşacaktır.
İlçenin ekonomik anlamda gelişme kaydedebilmesi için kısa zamanda tamamlanacağı kaydedilen organize ya da diğer sanayi siteleri biter mi, bitince buralar dolar mı, iş imkânları canlanır mı bilemiyorum?
Tarım ile Vezirköprü’nün karnı doyar, ama özellikle çiftçinin sadece karnı doyar. Geri kalan ihtiyaçları için yine ver elini gurbet!
Sanayi ve tarımı çıktığımızda bazen kıvılcımlar yanan, sonra aynı hızla sönerek kaybolan bacasız sanayiye sıra gelir: TURİZM.
Kunduz’undan Şahinkaya Kanyonu’na, Nerik’ten tarihi diğer dokularına kadar hani başka yerde olsa para basacak olan Vezirköprü henüz turizmden para kazanmayı öğrenemese de, ilerisi için umutvâr olabiliriz.
Öyle ya, 15 kilometre olarak yapılacağını söylediği yol için bile Bakan Adil Karaismailoğlu “bu yol tamamlandığında Şahinkaya Kanyonu’na gelenlerin sayısı artacak” diyerek TURİZM’i hedef göstermedi mi?
Her yer için konaklama ve gastronomi artık turizmin iki olmazsa olmazı. Vezirköprü’de konaklama sıkıntısı oldukça çözüldü aslında. Butik Otel, Taşhan ve Vezir Otel ciddi şekilde konaklama sıkıntısını giderdi.
Yeme içme konusunda iddialı olan Vezirköprü’nün bu iddiasını sektörel olarak ortaya koyan henüz yok.
Konaklama ve gastronomi için önemli olduğunu, turizm gelişmesi için olmazsa olmaz olduğunu söyledik. Zamanın İlçe Milli Eğitim Müdürü de bizimle aynı düşünmüş olacak ki, konuyla ilgili olarak bir Uygulama Oteli açmaya çalıştı.
Binası her şeyiyle tamamlanmış olan (yatağında dolabına, mini barından televizyonuna) Uygulama Oteli’nin açılması için Vezirköprü’de ne bekleniyor?
Kafaların arkasında başka işler mi var?
Öğretmenevinin buraya taşınmazı söz konusu ise, Uygulama Oteli’nin üç beş kişinin keyfiyeti için kalması mı söz konusu olacak?
Hangisinin getirisi daha fazla olur? Uygulama otelinde okuyacak yıllık 100 civarında öğrencinin mi, yoksa başka yer yokmuş gibi buraya gelerek akşama kadar okey oynayacak kimselerin mi?
Vezirköprü’de her konuda olduğu gibi, gelişmenin ne şekilde olacağına ilişkin bir kafa karışıklığı mı var?
Bu ilçenin idarecileri bu gelişmeyi göremeyeceklerse, görmüş oldukları halde müdahale etmeyeceklerse, idare ettiklerini iddia ettikleri ilçenin kaderiyle oynamış olamayacaklar mı?
Siyaset denen olgu Vezirköprü’de birkaç kişinin şahsi çıkarları uğruna geri kalanın feda edileceği bir yapı da mı sürecek?

Share
172 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...