logo

Eski yerler ne olacak?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar:

-Hocam eskiyen ayları ne yaparlar?

-Kırpıp kırpıp yıldız yaparlar. Demiş.

Vezirköprü’de eskiyen binaların ne yapılacağı konusunda tartışmalar devam ediyor.
İlçe Tarım Müdürlüğü binası gibi tamamen ortadan kalkınca kimsenin tartışacak konusu kalmadığı düşünülen yerlerimiz olduğu gibi, Vezirköprü Belediyesi hizmet binasını gibi henüz yeni yerinin inşaatı başlamadığı halde ne olacağı konuşulan yerlerimiz de var.
Oysa her iki hizmet binası da Vezirköprü’de hemen herkesin yoğun olarak işinin düştüğü, gidip gelmek zorunda olduğu yerler.
Tıpkı Hastane gibi.
Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin eski binasının akıbeti de hemen her gün yeni tartışmaları alevliyor.
Konuyla ilgili Vezirköprü’deki son tartışma eski binanın Müftülük tarafından istendiği, binalardan birinin Müftülük diğerinin ise Kuran Kursu olarak kullanılmasının talep edildiği üzerineydi.
Hatta konuşmalara göre, Valilikle de bu konu üzerine görüşme yapılmış ve onay alınmıştı.
Ancak, konunun muhataplarından görüşlerini alabildiklerimiz olayların bu şekilde gelişmediğini anlattılar.
Bahsedilen fikir akla gelmiş ve resmi yerlerde konuşulmuşsa da, resmi bir başvuru şimdiye kadar yapılmamış. Edindiğimiz bilgiye göre, Samsun Sağlık İl Müdürlüğü burayla ilgili olarak kendi tasarrufunda kullanmak üzere geliştirdiği projeyi Bakanlığa sunmuş, onayı bekleniyormuş.
Bilindiği gibi, Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin eski binaları pandemi nedeniyle yedekte tutulmuştu. Bu zamana kadar gerek olmaması doğal olarak hepimizi sevindiren bir durumdu.
Ancak bu kadar uzun zaman boş duran binaların ve arsasının ne olacağına dair fikir üretilmemesi de laf üretilmemesi de abes olurdu.
Ortadaki lafların çoğalmasına ise, Samsun’dan planlanan Vezirköprü’nün geleceği hakkında hiçbir söz hakkı olmadığı gibi fikrinin bile alınmaya değer bulunmaması nedeniyle birilerinin kuyulara taş atması şeklinde gelişen yapısı çanak tutuyor.
Konuşmalara kulak verdiğimizde herkes, daha önce sağlık alanında uzun zaman hizmet vermiş olan alanın yine sağlık alanında kullanılması gerektiğinde hemfikir görünüyor. Vatandaşlar olabilecek en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği görüşündeler.
Aklımıza eski TEKEL binasının, Vezirköprü Belediyesi’nin istediği ve bastırdığı halde, dönemin İlçe Başkanı Neçmi Sarıkaya’nın çabalarıyla Sağlık alanında kullanılmaya başlanması, bu sayede ilçe merkezinde yeni bir hareketlilik kazanılması geliyor.
Bugün ise..
Vezirköprü’de bir boşluk var. Her konuda bir sürü laf üretilse de, gerçek ya yetkililer tarafından da bilinmiyor, ya yetkililerin de ne olacağına dair etkileri yok, ya da sayın yetkililerimiz Vezirköprülüleri bilgilendirmeye gerek görmüyorlar.
Burada sadece siyasi otorite eksiliği değil, idari otoritenin de boşluk yarattığını söylemek mümkün.
Her üç durumda da ‘vah Vezirköprü!’ demek dışında elimizden gelen yok.

Share
264 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...