logo

10 Ocak!..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Gazetecilik, mevcut olmadığında kıymeti anlaşılan mesleklerden biridir. Vezirköprü’de uzun zamandır var olduğu için olmamasının eksikliği pek bilinmez.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü her gazeteci için olduğu kadar bizim için de önemlidir.
Gazetecilik mesleğinde çalışanların sosyal haklarından bugün bile aynı şekilde var olan hakların kazanıldığı tarih olduğu için kutlanır 10 Ocak.
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Ocak için düzenlediği gecede diğer birçok gazeteci ile birlikte ilçe gazetelerini de atlamamış olması bizim için sevindiricidir. Aldığımız ödül de kıymetlidir. Bu sayede, Vatandaş Gazetesi olarak 62 yılı tamamlamış olmanın gururunu orada meslektaşlarımızla bir arada yaşama fırsatı bulduk.
“Okunmayan gazete, gazete değildir” diyen Vefai Teker’in altını çizdiği şekilde Vatandaş Gazetesi olarak aslında tüm okurlarımızla birlikte aldık ödülü.
Ancak 10 Ocak tarihinin bize bir de hatırlatma yapması önemlidir.
19 Ocak 1959’dan bu güne kadar aralıksız yayın hayatını sürdüren gazetemiz VATANDAŞ’ın yeni yaş günü hatırlatmasıdır bu.
Vatandaş Gazetesi Kurucusu Vefai Teker’in yarım asrın üzerinde verdiği emek ve gayretle Vezirköprü adına yaptığı haberler ve katkılarıyla neler yaşandığını, Vezirköprü’de neler değiştiğini yeniden hatırlatmaya gerek yok.
Bugün ilçemizde sayısı artsa da etkisi azalan ancak hiçbir zaman sıfırlanmayacak olan gazetelerin, hangi koşullar altında çalıştığını da bilen bilir.
Vezirköprü, Vefai Teker’in açtığı çizgiden devam eden gazeteler sayesinde, sadece Samsun’da değil, birçok İl’de bile örneğine rastlanmayan gazetecilikle tanışmış ve gelişmiştir.
Vezirköprü ve bağlı bulunduğu Samsun bu konuda şanslıdır.
Ancak Vezirköprü’deki özellikle bazı kurumlar, gazetelerin Vezirköprü’ye katkılarını bilmediklerinden ya da işlerine öyle geldiğinden varlıklarını istemez tavırlarla zaten zor ayakta duran gazetelerin yok olmasına çanak tutmaktadırlar.
Resmi olarak hakkı olan ilanların başka il ya da yaygın basında yer alan gazetelerde yayınlanmasına olanak sağlamakta, bu konudaki tavırlarını değiştirmemekte de ısrar etmektedirler.
Doğal olarak yılmayacağız.
Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle özellikle bizi unutmayan dostlarımıza teşekkür ederken, ziyaretimize gelen dostlarımızla Vezirköprü’nün çeşitli konuları üzerine yaptığımız sohbetleri de ilerleyen haftalarda sizlerle paylaşacağım.
Günümüzü kutlayan tüm okurlarımıza teşekkür ederim.

Share
206 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Toplumsal Cinsiyet Rolleri

    04 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Kadın ve erkek cinsiyetinin sahip olduğu özellikler doğuştan bellidir. Cinsiyet özelliklerimizi 3-5 yaş arasında fark ederiz ve bir yaşam boyunca bu özellikleri taşıyacağımızı biliriz. Çocuk da kendi cinsiyet özelliklerinin ondan beklentilerini öğrenmeye başlar çünkü kadın ve erkek cinsiyet özelliklerinin yanında toplumun kadına ve erkeğe atadığı cinsiyet rolleri vardır. Öyle ki kız ve erkek çocuklarının oynadığı oyuncaklar farklılık göstermeye başlar. Cinsiyet özelliklerimiz doğaldır ama toplumsal cinsiyet rolleri insan icadıdır. Kadına ve erk...
  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...