logo

AHİRETİMİZİ HATIRLAYALIM


Hüseyin Şengün
huseyinsengun55@hotmail.com

Saygıdeğer Vatandaş Okuyucuları;

Ey aziz kardeşim tekrardan ölüm rabıtasına şöyle devam et: Senin üzerinde dostun ağlaşırken, bu defa seni teneşir tahtasına uzatırlar.
Ölü yıkayıcısının elinde kuru bir tahta parçası gibi oyana bu yana çevrilirsin, hareket eden elin, ayakların artık hiç kıpırdamaz olur. Kırmızı teninin yerini artık sarılık almış, konuşan dilin konuşmaz olmuştur.
Kısacası tüm bedenin Azrail’e teslim olmuş, pes etmiş ve yenilmiştir. Ölüm acısını bedeninde hisseden, yalnız kalmış bir kişi olmuşsundur. İşte teneşir tahtasında ki acizliğini düşün ve dünyada mağrur olmayı bırak. Kendini cehennem ateşinden kurtarmaya bak.
Şayet dünyada günahlar ile kalbini kirletmiş ve karartmış isen bu teneşirdeki yıkanmanın seni temizlemeye yetmeyecektir.
O zaman halin nicedir? Ey zavallı insan! Daha sonra seni cebi bulunmayan kefene sararlar ve birkaç tahtadan yapılmış kuru bir tabuta koyarlar. Evet, bugün yumuşak yataklarda, rahat koltuklarda hayat sürüp, bir gün böylesi kuru bir tahtaya yani bir tabuta uzatılacaklarının hesabını yapmayanların hali nice olacaktır?
Mevki, makam, kasa, rütbe, bey, ağa, yerine er veya hatun kişi niyetine denilerek namazlarımız kıldırılacak.
Eğer arkada bıraktığınız evlat ve dostlarımız namazımızı dahi kılmıyorsa, tabutumuzun kenarından seyrediyor. Ve bir Fatiha dahi okumasını bilmiyorsa haliniz nice olacak acaba?
Daha sonra sizi götürürler kabir çukuruna bırakmak için. Şayet senin bu sırada gidebileceğin yer kötüyse, cehennem çukurlarından bir çukursa, ‘beni niçin acele götürüyorsunuz? Yavaş götürün’ diye feryat edeceksin.
Şayet seni götürdükleri yer cennet bahçelerinden bir yer ise, ‘beni niçin yavaş götürüyorsunuz? Çabuk götürün’ diye bağıracaksın. Sizi kabir çukuruna bıraktıkları zaman eşiniz, dostunuz geri dönerler.
Eğer şimdiden sizi kabirde yalnız bırakmayacak ameller işlememiş iseniz haliniz nice olacak? İnsanoğlu her ne kadar uzun yaşasa da muhakkak ona bir gün ölüm gelecektir. İstemese de canını ölüm meleğine teslim edecektir.
Cenabı hak son nefesimizde imanla gitmeyi nasip etsin. Cenabı hak ölüm meleğinin sorularına cevap vermeyi de nasibi müesser buyursun.

Share
897 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+5 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...