logo

AK PARTİ’NİN İŞİ ZOR!


İhsan Cömert
comert_ihsan@hotmail.com

Ak parti her seçimde Vezirköprü’ye bir ya da birkaç seçim sözü verir. Bunlar öyle sıradan söz olmaz. Büyük yatırımlar sözü verilir.

Mesela; çimento fabrikası sözü verilmiş, yapılmamıştır.

Tren getirilecek sözü verilmiş, yapılmamıştır.

Havza-Vezirköprü, Durağan Kara Yolu yapılacak sözü verilmiştir, yapılmamıştır.

Şahinkayası Köprüsü yapılacak denmiş, Vezirköprü-Alaçam ticari hareketliliği yeniden başlayacak denmiş unutulmuş.

Kunduz Gençlik Kamp Eğitim Merkezi yapılacak denmiş, hatta temeli de atılmış, artık lafı edilmez olmuş.

En son yerel seçimlerde bizzat Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açık ve net olarak ”Vezirköprü kenevirin merkezi olacak” sözü verilmiş maalesef bu söz de yerine gelecek gibi görünmüyor.
Çünkü kenevirin fabrikası Havza’ya, Rize’ye ve Kastamonu’ya yapılacak gibi haberler dolaşmaktadır.
Böylece bizzat Sayın Cumhurbaşkanı’nın Vezirköprü’ye verdiği taahhüdün yerine getirilemeyeceği gibi endişe içindeyiz.
Merkezi yönetim bin bir zorlukla belediyenin yaptığı hizmetlerin açılışını yaparak göz boyama peşinde olmamalı, merkezi hükümet Vezirköprü’ye ciddi yatırımlar yapmalıdır.
Şimdiye kadar Vezirköprü’ye yapılan en ciddi yatırım Nalbantlı Mahallesinin bir bölümünün TOKİ tarafından imarıdır. Bu da belediyenin büyük uğraşları sonucu başarılmıştır.
Vezirköprü’nün acilen organize sanayi ve besicilik organize sanayine kavuşturulması gerekir. Ama sadece lafı edilmekte ciddi adımlar atılmamaktadır.
Yazımın başında Ak Parti’nin işi zor dedim. Samsun’un ve Vezirköprü’nün şanssızlığı herhalde, tam seçim arifesinde aday olduğu her yerde koltuğu kaybetmekte ünlü Sayın Binali YILDIRIM’ın Vezirköprü ve Samsun’u ziyaret etmesidir.
Halk arasında espri olarak söylenen “Ak Parti’nin seçim kaybetmeden sorumlu genel başkan yardımcısı”

Başbakan oldu, koltuk elinde kaldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, seçimi kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu 25 yıldır Ak Parti’nin elinde olan Belediye Başkanlığı’nı kaybetti.

Şimdi de seçim çalışmalarına Ak Parti’nin kalesi olan Samsun ve Vezirköprü’den başladığına göre Ak Parti’nin işi zor Sayın Binali YILDIRIM, umut sende.

Share
318 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • AKIL YOLUNA ÇAĞRI

    15 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Biz halk olarak, Vezirköprü'de kendi sorunlarımıza çözüm üretmeliyiz.. Ama nasıl?.. -Atanmış idareciler kendine bağlı kurumları çalıştırmalı.!.. -Atanmış, seçilmiş tüm kurumların koordinesini sağlamalı.!.. -Görevini yerine getirmeyen olursa (onlara gücü yetmezse) onları kamuoyunda aforoz etmeli.!.. -İşler yukarıdan ilçeye büyük adamlar gelince koşarak protokolde yer almakla bunlar olmaz.!.. -Zaman harcayıp ilçenin yapılması gereken işlerini rapor ederek sürekli gündemde tutmalıdır.!.. Bunlar yurdunu ve o yurtta yaşayan insanları seven ins...
  • Sayın Vali Tavlı, bu işi siz çözersiniz!

    15 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    İlçenin başarılı etkinlikleri Kunduz Güreşleri olsun, offroad olsun ya da Turizm Bölgesi Şahinkaya Kanyon'u olsun İlçe ekonomisine ne kadar gelir katıyor? Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın turizm konusundaki tecrübelerini Vezirköprü'nün turizmden gelir elde etmesi için kullanmasını bekliyoruz. Vezirköprü geçtiğimiz hafta önemli etkinliklere sahne oldu. Bu etkinlikler ilçe tanıtımı için önemli yer tutuyor. Gerek bölgede, gerekse Türkiye ve dünyada tanınmak, Vezirköprü için de önemli tabi. Bu etkinlikler içinde Türkiye Offroad Şampiyonası'nın 1...
  • Dürtüsel Davranışın Psikolojisi

    11 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Dürtü, fizyolojik veya ruhsal dengenin değişmesi sonucu ortaya çıkan ve canlıyı türlü tepkilere sürükleyebilen içsel gerilim olarak tanımlanır. Kaynağını duygulanımlardan alır. Normal bir davranış olarak görülebileceği gibi ruhsal hastalıkların bir parçası da olabilir. Dürtüsellik günlük hayatta sıkça karşılaştığımız ve çoğunlukla yönettiğimiz bir durumdur. Örneğin hava güzeldir dışarı çıkmak isteriz ve çıkarız. Hava güzeldir ama içerde yapacak işlerimiz vardır, işleri erteleyebilirsek erteleriz erteleyemezsek gün sonu veya hafta sonu dışarıda...
  • GÜZEL HAVALAR – AYDINLIK GÜNLER

    08 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu yıl kış olmadı ve ilkbahar oldukça yumuşak geçti. Şu anda ilkbaharın ortalarında olmamıza rağmen güneş yüzünü gösteriyor. Bahar güneşinin yüzünü göstermesiyle olacak ki güller yeni goncalaşıyor. Yeşillikler ovaları, dağları, bağları, bahçeleri süslemeye başladı. Cahit Sıtkı Tarancı “Bahar hikayesi” adlı şiirinde şöyle diyor. Alıştım her yıl baharı dört gözle beklerim Kulağım o sabahın kuş cıvıltılarında Bahar geldi mi her tasaya benden elveda Ben bütün dallarda açan çiçeklerim. Öyle hesapsız coştuğum olur ki sanırım Mektepten henü...