logo

Ankara’da Özel Sergi


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Bu hafta Ankara & Vezirköprü Platformu ve Vezirköprü Belediyesi organizasyonu ile Ankara’da açılan Vezirköprü Sergisi ilçe adına gerçekten çok önemli.
Başkent Ankara’nın göbeğinde açılan bu sergiye Ankara’da bulunan Vezirköprülü hemşerilerimizden de duymayan varsa atlamasın. 9 Temmuz’a kadar mutlaka ziyaret etsinler.
Hafta Sonu..
Boğucu yaz sıcaklarına ansızın geçmektendir herhalde diyelim, hafta sonunu biraz kırık geçirdik.
Uzun zamandır kendim için uğramadığım, en son ayağım kırıldığında gittiğim acil servise de yolumuz düştü yine.
Açıkçası o zaman da 4 kırığın filmine bakan doktor bey “burkulmuş bir şeyin yok” demiş; şifa bulamadan ayrılmıştım. Bu kez de, ateşin yok denerek gönderilmeme rağmen, 3. günde halen yutkunmakta zorluk çekiyorum. Boğazıma bile bakmayan doktor hanım üzerine alınmasın ama yine Vezirköprü Devlet Hastanesi’nde şifa bulamadan ayrıldım.
Ayrılırken diğer hastalara şifalar dilemeyi atlamadığım gibi, Vezirköprü’den minibüslerle Samsun’a özel hastanelere taşınanları da unutmadım.
İğneyi de kendimize batırdım tabi.
Yeni hastane yapılacak mı, kimin yüzünden durdu, niye durdu derken; mevcut hastaneyi arka plana attık. Neler oluyor, hastalar memnun mu demedik. Hoş, epeydir bir şikayette duymadık ama, sürekli aynı yere gidenler olan biteni kanıksadıklarından belki yaşananlar alışkanlık haline gelebilir.
Yine de Vezirköprü Devlet Hastanesi’nden ambulansla Samsun’a sevk edilmek te vardı deyip susmak en iyisi galiba..
Pazar günü ise elektrik kesintisi karşıladı. Ben de mi bir tuhaflık var derken; sosyal medyada “kalktık, elektrik yok, su yok, vb. yok.. Ne güzel bir Vezirköprü günü” diyen mesajı gördüm biraz olsun rahatladım.
Günlerce süren gelip giden elektrik kesintileri de sadece bize değilmiş demek ki..
Gerçekten çok büyük bir kalabalığın izlediği Festivalin (yağlı güreşlerin) arkasında bıraktığı kirliliği temizleyen Belediye ekipleri doğrusu fena iş çıkarmamışlar.
Evet; Kunduz gerçekten her ağacın altının dolduğu bir günü geride bıraktı.
Gidenler görmüştür; Kunduz Kamp Eğitim Merkezi’nin hafriyat çalışmaları da başlamış. Bununla beraber geçen yıl yıkılan güreş pistinin tribünleri de yenilenmiş. Kamp Eğitim Merkezi biran önce biterse, belki bu koca tesis yılda bir kez kullanılan bir alan olmaktan kurtulur.
Yine de, Kunduz Allah’ın Vezirköprü’ye bahşettiği en büyük nimetlerden biri. Her yeri ayrı güzel ama, Soğuk Su Bölgesinin güzelliği her havada ayrı bir güzel.
Dileğimiz ağaçların gittikçe azaltılarak sonraki kuşakların ormana hasret kalmaması; Uzun zamandır ciddi bir olayla karşılaşmadık ama, özellikle bu sıcak yaz aylarında bir yangın yaşanmaması.

Share
783 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+10 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...
  • Ergenlik Dönemini Anlamak

    20 Nisan 2024 Köşe Yazıları

      “Ergen” kelimesi sanki biraz olumsuz çağrışımlar taşıyormuş gibi dursa da büyüme anlamına gelir ve çocukluktan çıkışı, yetişkinliğe atılan adımı temsil eder. Kızlarda 10-11 yaş itibariyle erkelerde ise 11-12 yaş itibariyle ergenliğe adım atılır. Kişiden kişiye daha erken ya da geç olabilir. Çocukta biyolojik değişikliklerle birlikte duygusal değişiklikler de görülmeye başlar. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi olduğundan birey ne tam çocuk olabilir ne de tam bir yetişkin. Bireyin kendini anlamaya, dış dünyaya karşı duruşunu belirlemeye ba...
  • BAZI PARTİLER UZATMALARI MI OYNUYOR?

    17 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Bir Filozof şöyle söylüyor; “Güneş batarken gölgeler uzar” Son yerel seçimlerin bize bazı hatırlatmaları oldu. Geçmişte de önü alınamaz partiler vardı. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Ecevit'in DSP'si gibi. Anavatan Partisi bir yerel seçimde Türkiye'de birçok belediyeyi kaybetti. Hatırladığıma göre Karadeniz'de sadece Vezirköprü  (rahmetli Bekir Hoca) kalmıştı. Yine sağın en güçlü partilerinden rahmetli Demirel partisinin başına ne yediği belirsiz Tansu Çiller gibi biri getirildi. Bu hanım partiyi de, ülkeyi de hatta siyaseti de kirle...
  • Psikolojik Zorlukları Azaltacak Durumlar

    13 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Günlük hayatta fark etmeden karşılaştığımız durumları kendi hayatımıza katarız ve seçimlerimizi, kararlarımızı buna yönelik yaparız. Bu durumlarsa psikolojik sağlamlığımızı azaltabilir. Maddeler halinde bakalım. - Diğerlerinin hayat tecrübelerine bakarak çok fazla önlem almak, hayatımızı kısıtlamak.  Örneğin yakınımızdan birinin sosyal medyada zorbalığa uğradığını görüp çocuğumuza sosyal medyayı yasaklarız. Çünkü böyle bir durumla karşılaşmak istemeyiz. İnsan başka insanlardan da öğrenen bir varlıktır ama bu korku kültürüne dönüşürse bizi etki...