logo

Daha ne kadar bekleyeceğiz?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Bu hafta Vatandaş Gazetesi’nin 2016 yılının son sayısını hazırladık.
Yıl boyunca neler olmuş hatırlayalım diye arşivde kısa bir yolculuk yaptım.
Sanki yıllar birbirinin aynı.
Kaç yıldır aynı sıkıntıları çekiyor Vezirköprü; ve kaç yıldır aynı taleplerde bulunuyor.
Yine kaç yıldır bu taleplerin hiçbiri karşılık bulmuyor?
Bir zamanların vezirler diyarı Vezirköprü, gittikçe güç kaybediyor..
Mesela..
Kaç yıl daha Huzurevi’nin tamamlanmasını bekleyeceğiz mesela.. İhtiyaç raporu çıktığı halde Havza’daki merkezin deprem güvenliği nedeniyle yıkım kararı dururken, arsası üzerinde demirleri çürümeye bırakılmış şekilde kaç kış daha geçirecek?
Vezirköprü’yü dünyaya bağlayan yol olan Havza karayolu daha kaç kış sürücülerin korkulu rüyası olarak kalacak?
Organize Sanayi Bölgesi için yararlanılan hakların mı kalkması gerekiyor mesela?
Ya da küçük sanayi dediğimiz sıkışık alanın ferahlatılmasına katkı sağlamayanlar adı küçük olduğu için sanayi de küçük olsun diye mi düşünüyorlar?
Vezirköprü’nün nüfusunun 50 binlere düştüğü zaman mı göç için birileri birşeyler yapmaya çalışacak?
Birlikte başlanan Havza Devlet Hastanesi tamamlanırken, Vezirköprü’ye yapılan hastane inşaatı ne kadar sürecek?
İlçenin işini yarım bırakıp giden müteahhitlerine kaç tane daha eklenecek?
Samsun’da diğer ilçelerin tamamının Açık Cezaevi’ne kavuşmasından sonra mı Bafra’ya veya Kavak’a kaydırılan Cezaevi yapılacak?
İlçe merkezinde trafik akışının düzenlenmesi için daha kaç UKOME toplantısı yapılacak?
Kuruçay’da ‘suyun öteki tarafındakiler’ ne zaman Vezirköprülü olacak? İlçelerine geliş gidişleri rahatlayacak?
Tarımın en büyük geliri olan Vezirköprü gibi bir ilçede sulama tüm tarlalara ulaşarak ikinci ve üçüncü ürün alınmasına neden olacak ve ilçede zenginleşmenin önünü açacak?
4 ilçenin toplam büyüklüğü kadar olan Vezirköprü ne zaman tek başına anılmaya başlayacak? Ne zaman merkez olarak adlandırılacak?
Bu kadar insanın sınav çilesi mesela ne zaman bitecek? Bu ilçeden sınava girmek için yarısı kadar büyüklükte bile olmayan ilçelere taşınacak insanlar..
Yeni yıl, yeni umut..
2016 köhnedi gitti.
2017 yeni bir umut olacak mı, birlikte göreceğiz.
Umarım, 2017 yeni konuları ele aldığımız, ‘yapılacak’ değil, ‘yapılıyor’ dediğimiz bir yıl olur.
Tüm okuyucularımıza, sevdikleri ile birlikte sağlıklı nice yıllar dilerim.

Share
1410 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+9 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...