logo

Daha ne kadar bekleyeceğiz?


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

Bu hafta Vatandaş Gazetesi’nin 2016 yılının son sayısını hazırladık.
Yıl boyunca neler olmuş hatırlayalım diye arşivde kısa bir yolculuk yaptım.
Sanki yıllar birbirinin aynı.
Kaç yıldır aynı sıkıntıları çekiyor Vezirköprü; ve kaç yıldır aynı taleplerde bulunuyor.
Yine kaç yıldır bu taleplerin hiçbiri karşılık bulmuyor?
Bir zamanların vezirler diyarı Vezirköprü, gittikçe güç kaybediyor..
Mesela..
Kaç yıl daha Huzurevi’nin tamamlanmasını bekleyeceğiz mesela.. İhtiyaç raporu çıktığı halde Havza’daki merkezin deprem güvenliği nedeniyle yıkım kararı dururken, arsası üzerinde demirleri çürümeye bırakılmış şekilde kaç kış daha geçirecek?
Vezirköprü’yü dünyaya bağlayan yol olan Havza karayolu daha kaç kış sürücülerin korkulu rüyası olarak kalacak?
Organize Sanayi Bölgesi için yararlanılan hakların mı kalkması gerekiyor mesela?
Ya da küçük sanayi dediğimiz sıkışık alanın ferahlatılmasına katkı sağlamayanlar adı küçük olduğu için sanayi de küçük olsun diye mi düşünüyorlar?
Vezirköprü’nün nüfusunun 50 binlere düştüğü zaman mı göç için birileri birşeyler yapmaya çalışacak?
Birlikte başlanan Havza Devlet Hastanesi tamamlanırken, Vezirköprü’ye yapılan hastane inşaatı ne kadar sürecek?
İlçenin işini yarım bırakıp giden müteahhitlerine kaç tane daha eklenecek?
Samsun’da diğer ilçelerin tamamının Açık Cezaevi’ne kavuşmasından sonra mı Bafra’ya veya Kavak’a kaydırılan Cezaevi yapılacak?
İlçe merkezinde trafik akışının düzenlenmesi için daha kaç UKOME toplantısı yapılacak?
Kuruçay’da ‘suyun öteki tarafındakiler’ ne zaman Vezirköprülü olacak? İlçelerine geliş gidişleri rahatlayacak?
Tarımın en büyük geliri olan Vezirköprü gibi bir ilçede sulama tüm tarlalara ulaşarak ikinci ve üçüncü ürün alınmasına neden olacak ve ilçede zenginleşmenin önünü açacak?
4 ilçenin toplam büyüklüğü kadar olan Vezirköprü ne zaman tek başına anılmaya başlayacak? Ne zaman merkez olarak adlandırılacak?
Bu kadar insanın sınav çilesi mesela ne zaman bitecek? Bu ilçeden sınava girmek için yarısı kadar büyüklükte bile olmayan ilçelere taşınacak insanlar..
Yeni yıl, yeni umut..
2016 köhnedi gitti.
2017 yeni bir umut olacak mı, birlikte göreceğiz.
Umarım, 2017 yeni konuları ele aldığımız, ‘yapılacak’ değil, ‘yapılıyor’ dediğimiz bir yıl olur.
Tüm okuyucularımıza, sevdikleri ile birlikte sağlıklı nice yıllar dilerim.

Share
1970 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+6 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • Çocuğumun Psikolojisinin Bozuk Olduğunu Nasıl Anlarım?

    25 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Çocuğunuz kendini ve sizi fazlaca zorlamaya başladıysa psikolojisi bozuldu demeden önce desteğe ihtiyacı var diyerek işe başlayalım. Çocuklar son derece kırılgandırlar Aile için çocukta kabul edilmesi güç durumlar, çocuk için daha zordur.. Çocuklar için bu zorluklar; -Sürekli öfke, üzüntü, pişmanlık gibi olumsuz duyguları yaşaması, duygularını belli etmemesi, iştah uyku, beslenme sorunları yaşaması, inatçılık, yorgunluk ya da hareketlilik, özgüven eksikliği, abartılı giyim veya makyaj, tırnak yeme, göz teması kuramama, çocuğun sürekli kendini...
  • İlçenin yazılı tarihinde 65 yılı geride bıraktık..

    22 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir.Yıllardır tek derdi Vezirköprü olan VATANDAŞ Gazetesi'nin yayın politikası; sadece olanı bildiği ve gördüğü üzerinden başta ilçe haberlerini okuyucusuna aktarmak ve gelecek nesillerle de oldukça iyi bir arşiv bırakabilmektir. Vatandaş Gazetesi'nin 65 yılı geride bıraktığı bu hafta okuyucularımıza 4523 sayıyla ulaşan bir ...
  • Kendi iç sesimize inanmayı ne zaman bırakırız?

    18 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    İç sesimiz bizim için neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veren, bunu bize iyi şekilde hizmet etmek için yapan adeta bir yöneticidir. Tabii bir de dış sesler var. Ailemizin sesi, toplumun sesi, bazı kurallar veya değişen durumlar. İç ses sadece o insana özgüdür ve her insanın iç sesi kendine farklı şeyler söyler. Örneğin “Doydum, artık yememe gerek yok, o kişiyle aynı ortamda bulunmak istemiyorum” gibi. Çoğu köklü davranışın temelleri çocuklukta atıldığı gibi iç sese inanmak da çocukluk yaşantımızda oluşur. Çocuk onu yetiştirene muhtaçtır ...
  • Korkmayalım, hazır olalım..

    15 Ocak 2025 Köşe Yazıları

    Vezirköprü önümüzdeki yıllarda gelişecektir. Bu kadar zamandır ekilen tohumların artık çiçek açma vakti geldi. Vezirköprü, bu gelişimle birlikte de değişecektir. Vezirköprü'de oldukça güzel işler oluyor aslında. Özellikle kalabalık öğrenci nüfusuyla okulların çeşitli alanlardaki başarıları, Samsun merkezden uzak olduğu için kendi başına sorunların üstünden gelme zorunluluğu gibi itici güçleri olan Vezirköprü'de hemen her gün bir başarı hikâyesi duyuyoruz. Vezirköprü'de Şahinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Vatandaş Gazetesi'nin...