logo

Vezirköprü’ye davet..


Göktan Tek'er
goktanteker@hotmail.com

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere kalan zaman azaldıkça, seçim atmosferine az da olsa girilmeye başlandı.

Geçtiğimiz haftalarda daha kısık sesle geçen adayların araçları bu hafta eski günlere dönmüş, bağırarak gezmeye başladılar. Vatandaşları seçim havasına sokmaya çalışıyor gibiler sanki.

Ancak ilçede muhtarlık yarışlarının dışında çok fazla bir seçim havası olduğunu bu güne kadar görmedik.

Gazetemize ulaşan haberlerden adayları takip etmeye çalışıyoruz. Özellikle Büyükşehir adaylarının gittikçe hızlanan yarışları ve açıklamaları üst üste geliyor. Maalesef, Samsun’u uçuracaklarını iddia eden adayların açıklamalarında Vezirköprü kelimesini cımbızla çekmek gerekiyor çünkü çoğu zaman diğer ilçeler ve Samsun merkez üzerine söylenen sözlerden Vezirköprü nasibini almıyor.

Bunu herkes farklı yorumlayabilir. “Vezirköprü’nün oy kullanmadaki beceriksizliği” diyenler de olabilir, “Vezirköprü’ye yapılması planlanan şeyler yoksa ne diyecekler ki” diyenlerde..

Oysa Vezirköprü kadar büyük ve (ziyarete gelenlerin aktardığı üzerinden) bu kadar çok potansiyele sahip bir ilçe önümüzdeki günlerde bu yönleriyle ön plana çıkarılmalıdır.

İlçenin ön plana çıkabilmesi için asıl önemli olan ise Vezirköprü’nün doğru taleplerde ısrarcı olarak hakkını alabilmeyi başarması olacaktır.

İlçede olup bitenlerle ilgili olarak bir takım somut adımlar atmaya çalışanlar da var. ASDEF (Ankara Samsun Dernekler Federasyonu) Başkanı İbrahim Işık ve beraberindekiler, geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Büyük Samsun Buluşması etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu yıl yapılacak olan Kunduz Festivali’ne davet etmişler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vezirköprü’ye gelmesi ilçe adına önemli bir olay olacaktır.

Bu sayede Samsun tarafından unutulmuş bir ilçe durumunda olan Vezirköprü’yü Cumhurbaşkanı gözleriyle görecek eksiklerinin giderilmesini isteyebilecektir.

Kunduz’a gelmişken orada yarım kalan Kunduz Kamp Eğitim Merkezi’nin neden durduğunu öğrenecek ve bitirilmesi için talimat verebilecektir.

16 yıldır Türkiye’de yol yaptık diyoruz, Vezirköprü’yü unutmuşuz diyecek ve Vezirköprü havza ve Durağan yollarının duble yol olması için talimat verebilecektir.

“Kenevir için defalarca Vezirköprü’nün merkez olacağını söylememe rağmen neden bu ilçede konuyla ilgili yatırım gelişmesi yok” diyecek ve etrafındakilere burada tesis yapılması söyleyebilecektir.

Bu sırada cesaretli bir iki vatandaş çıkarak ilçenin diğer eksiklerine dikkat çekmeyi başaracak ve Vezirköprü başka bir Vezirköprü haline gelebilecektir.

Bu saydıklarıma daha birçok ekleme yapılabilir. Ancak hepsinden önemlisi ASDEF’in davetinin üzerinde durulması ve Cumhurbaşkanı’nın Vezirköprü’ye gelmesi bir şekilde sağlanmalıdır.

Sizce Cumhurbaşkanı Erdoğan ısrarlı davetlere icabet etmez mi?

Share
525 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+8 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BEKLENTİLER KARŞILANIR MI?

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bilindiği gibi her yenilik ve her değişiklikte insanların beklentilerinin hemen hemen tersi olur. Hayalindeki beklentileri gerçekleşemez. Böylece hayaller kırılır, umutlar söner. Vezirköprü belediyecilik hizmetleri 1930'lardan bu tarafa tahlil edersek ilginç sonuçlar çıkar ortaya. Derici Abdullah Efendi o zaman ki çok kısıtlı olanaklar ile ilçeye bir şeyler yapmaya çalışmış, en azından şehrin merkezine bir büyük park yaptırmıştır. 1940'lı yıllarda Mahmut TEKER belediye başkanlığı görevine gelmiş, o günden bugüne kadar en ileri hizmetlerini h...
  • Vezirköprü’nün bekleyen çok işi var.

    01 Mayıs 2024 Köşe Yazıları

    Bu kadar ilerledikten sonra, altyapısı tamamlanıp, yolları açılıp tahsis sürecine geçtikten sonra Karma OSB'nin yerinin değişmesi kolay olmayacaktır. Üstelik işin adında Vezirköprü varsa, olacak işlerin bile olmadığını görmeye alıştığımız sistemde hiç olmayacaktır. Vezirköprü'nün seçimden sonra normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu normalleşme umudumuz odur ki, sakinleşme ve alışmayla beraber olmasın. Çünkü Vezirköprü'nün bekleyen çok işi var. İlçenin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Murat Gül'den beklentileri de bu yüzden daha...
  • Ayıp olmasın!

    27 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    Psikolojide birey kavramını çokça kullanıyoruz. Birey olmak hayatımızın kontrolüne sahip olmak ve dünyaya hani potansiyelle geldiysek onu gerçekleştirme uğraşlarımızı içeriyor. Bu kitabi tanım her zaman gerçekleri yansıtmıyor. Çünkü biz dünyaya bazen ailemiz yalnız kalmasın diye bazen ebeveynlerimizin çocuk sahibi olma yaşı geldiği için de gelebiliyoruz. Her zaman değil ama çoğu zaman kendi isteklerimizden çok topluma uyum sağlamış olmayı tercih ediyoruz. Çünkü uyum sağlamak yaşamı kolaylaştırıyor bizi diğer insanlara yakınlaştırıyor. Diğer ...
  • Çok vaktimiz olmasa da, fırsat vermeliyiz!

    24 Nisan 2024 Köşe Yazıları

    “23 Nisan, Türkiye için milli tarihin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.”                                                                                                                         M. Kemal Atatürk.. İlçede siyaset hemen her gün yeni bir gündemle çalkalanırken günlük olayların etkisi uzun sürmüyor. Geçtiğimiz günlerde yaşana fırtına olsun, Tokat merkezli depremin ilçede hissedilmesi olsun, ya da Vezirköprü'de rastlanmayan molotoflu saldırı olsun etkisini kısa sürede kaybetti. İnsanların asıl konuştukları ya da konuşmayı...