Son Dakika
Köylü dertli…
Köylü ne yapacağını şaşırmış! Köylüye sahip çıkacak, köylünün hakkını hukukunu savunacak Ziraat Odası, yönetimin idaresizliği yüzünden dert oluyor.
Ayçiçeği, pancar ekecek, gübre alacak köylünün (çiftçinin) şikâyeti:
-Soyuluyoruz.
Bize telefon açılınca, Ziraat Odası önüne gittik. Dertli yüzlerce köylü etrafımızı sardı.
-Şaşırdık kardeşim!… Alnımızın teri, emeğimizin karşılığı ürünümüzü satıyoruz. Aylarca paramızı alamıyoruz. Tam alacağız.
-Ziraat Odası’na fahiş paralar ödemek zorunda kalıyoruz. Belediyeden git dip kayıt getir diyorlar 500 bin TL, Ziraat Müdürlüğüne git; 250 bin TL, kooperatife git; söyle Ziraat Odasına git; birkaç defa 2 milyon, 2,5 milyon öde!…
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın Samsun İl Müdürlüğü, Vezirköprü Ziraat Odası’nın yasadışı çalışmalarını eleştiren yazısında: “Bir milyondan fazla ücret talep edilmeyeceği” belirtilmesine rağmen iki, hatta iki buçuk milyonun üzerinde para alındığına ilişkin makbuzları verildi.
Kadastro’dan geçsin geçmesin dip kayıt istenilmesinden yakınıldı.
Kuyaş köyünden Mehmet İpek’ten genel gaye rağmen, onuncu ayda iki, on birinci ayda 2,5 milyon almış Ziraat Odası…
Bayrama Gelenlere Gövenbeli İşkencesi…
Kurban Bayramı’nda Vezirköprü’ye gelenler, dönüşte Gövenbeli işkencesi sürprizi ile karşılaştılar.
Soğuk ve karla kaplı Vezirköprü-Havza arasındaki yokuş; taksi ve otobüslerin saatlerce yolda kalmalarına neden oldu.
İlk günler Havza’da, 7,5 derecelik sıcaklık; Gövenbelin de 4-5 dereceye düşerken Vezirköprü’de 12 dereceye kadar olduğu izlendi.
Cumartesi, Pazar günü Göven adeta Uludağ’a dönmüş, arabalar için kayak merkezi haline gelmişti. Tepede sıfır dereceye kadar düşmüştü.
Ortaklardan Havza’ya kadar olan yöre, kar istilasına uğrarken Vezirköprü’de ya güllük gülistanlık yada yağmurlu bir hava vardı.
Gövenbeli yıllardan beri Vezirköprü-Havza arasında yolculuk bu yolda gidip gelme zorunda olanlar için kış aylarında “İşkence Yolu” oluyor.
Yol yapılırken, Vatandaş Gazetesi, yolun Gövenbeli altından geçmesi, bu yokuşun işkencesinden insanların kurtarılması için mücadele verdi; yol yokuşa uğramadan Ortakların altından geçmeliydi.
Vatandaş Gazetesi başarılı olamadı. Bu mücadelede de partizan milletvekillerine tesir eden Ortaklar köyü başarı sağlayarak, yoluna Gövende kalmasını temin ettiler. Vezirköprü’den de başka ses çıkmadı esasen…
İstanbul’daki Vezirköprülülerin çalışmaları sürüyor
Kongre Öncesi Danışma Toplantısı
İstanbul’daki Vezirköprülüler Derneği, ilk defa kongre öncesi, “Derneğe yeni düzenleme” toplantısı yaptı.
İstanbul Mecidiye Köy Kültür Merkezinde beş yıldır “Vezirköprülülere hitap etmeye çalıştığı bildirilen derneğin; tüzüğündeki zorunluluk nedeniyle Mayıs ayında kongre yapacağı” belirtiliyor.
Bu amaçla üyelerin ve hemşerilerin görüşlerini ve fikirlerini almak üzere danışma toplantısı düzenlendi.
Üsküdar koşuyolu Validebağ Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda; Başkan Ahmet Çeken, Yard. Nihat Tanır, Genel Sekreter Cahit Bozkurt, yönetim üyesi Bilal Atıcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda şu davetliler bulundu: Abdullah Doruk, Adil Ulusoy, Av. Alaattin Terzioğlu, Ali Coşkuner, Ali Eser, Ali Nebi Bilgin, Basri İğci, Bünyamin Coşkuner, Faik Sakınç, Lütfi Dinçer, Mevlüt Mısırlıoğlu, Mustafa Alıcı, Necip Sipahi, Orhan Uluçay, Özcan Ülker, Rıza Vural, Sebahattin Şahin, Suat Çalışkan, Tahsin Çınar, Turgay Sancakoğlu, Yusuf Baykan, Zafer Önal…
BENZER HABERLER